Antoneta Prodan a câștigat procesul cu Prefectura privind revocarea din funcția de viceprimar al comunei Castelu

0
470
Antoaneta Prodan, alături de preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz

Antoneta Prodan, fostul viceprimar al comunei Castelu, a câștigat procesul cu Prefectura Constanța. Mai exact, vorbim despre demiterea din funcție a acesteia, prin anularea Hotărârii Consiliului Local Castelu numărul 65/06.11.2020 prin care aleșii locali și-au votat viceprimarul.  

În luna septembrie, Instituția Prefectului a solicitat revocarea din funcție a viceprimarului Antoaneta Prodan (PMP), prin anularea Hotărârii numărul 65/06.11.2020 a Consiliului Local Castelu, pe care o consideră ilegală, pe motiv ne incompatibilitate, în legătură cu o funcție deținută neremunerată, de Antoneta Prodan în urmă cu mai mulți ani, respectiv reprezentant al Primăriei Castelu  în consiliul de administrație al școlii.

Prefectul Silviu Coșa a apelat la dreptul de tutelă administrativă pe care îl deține, sesizând instanţa de contencios administrativ în vederea verificării legalităţii actului administrativ adoptat de aleșii locali din Castelu.

Numai că, potrivit judecătorilor care au analizat acțiunea depusă de Prefectură, acesta este tardivă, motiv pentru care a fost respinsă. În schimb, au admis acțiunea fostului viceprimar.

Admite excepția tardivității formulării acțiunii, invocată de pârâta PRODAN ANTONETA. Respinge acțiunea formulată de reclamantul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA, în calitate de reprezentant al Instituției PREFECTULUI – Județul Constanța, în contradictoriu cu pârâtele COMUNA CASTELU prin PRIMAR şi CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI CASTELU, şi pârâta PRODAN ANTONETA, ca tardiv formulată. Obligă reclamantul către pârâtă la plata sumei de 3570 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunțată, azi, 25.10.2021”, după cum se arată în încheierea de ședință.

Așa cum se poate observa, decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.