Anul școlar începe în județul Tulcea cu două scenarii: verde și galben

0
1710
Inspectoratul Școlar Județean Tulcea. FOTO Facebook/ISJ Tulcea

În urma întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea, a fost emisă Hotărârea nr. 47, privind scenariul de funcționare al fiecărei unități de învățământ, pentru deschiderea anului școlar 2020-2021 în județul Tulcea. în baza acesteia, noul an școlar în municipiul și județul Tulcea va începe pe două scenarii.

Scenariul verde se aplică în 106 instituții și presupune participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul al doilea (galben-hibrid) se aplică în 40 de instituții de învățământ și presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Acest scenariu se aplică în școlile din municipiu, precum și cele din localitățile Stejaru și Nufăru, unde rata incidenței cumulate este între 1 – 1,98/ 1.000 locuitori.

Hotărârea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea , privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar, se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de rata de infectare cu virusul SARS- Cov2 la 1000 de locuitor.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.