Aparat performant de ventilație, donat Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

0
927


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost dotat cu încă un aparat modern de ventilație pentru terapie intensivă, printr-o donație venită zilele trecute de la Crucea Roșie Română.

În condițiile de față, în care suntem suprasolicitați, orice ajutor este binevenit. Aparatul este de calitate superioară și ne ajută foarte mult“, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis. La rândul său, dr. Rodica Leșanu, medic ATI a explicat că ventilatorul este performant și binevenit, fiind ușor de manevrat și utilizat: „Aparatul are o autonomie a bateriei de 4 ore, care ne permite să plecăm cu pacienții la diverse investigații, aceștia fiind monitorizați și ventilați la parametri optimi. Le mulțumim celor de la Crucea Roșie pentru ajutor și susținere“.

Valoarea aparatului este de 214.191 lei, echipamentul medical fiind achiziționat din fondurile strânse în cadrul campaniei #RomaniaSalveazaRomania, pe care Crucea Rosie Română a desfășurat-o la nivel național în beneficiul spitalelor din țară și a persoanelor afectate de Covid-19.

Aparatul este unul de înaltă performanță și am văzut satisfacție pe chipul medicilor atunci când l-au preluat. Ventilatorul donat a fost achiziționat cu sprijinul Fundației Orange în cadrul campaniei #RomaniaSalveazaRomania, care au ales să lucreze cu Crucea Roșie Română. Tot ei au ales şi unităţile spitaliceşti la care să fie făcute aceste donații. Constanța a fost selectată tocmai din cauza traficului intens de la malul mării din această perioadă“, a declarat directorului Crucea Rosie Română, Filiala Constanța, Carmen Lungu.

Amintim că aceasta nu este prima colaborare dintre Crucea Roșie și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Voluntarii au mai donat de la începutul pandemiei mănuși, măști, echipamente de protecție, un aparat PCR de detecție a virusului și un tunel pentru dezinfecția medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.