Scandal la PNR: un coleg de partid o acuză pe Mariana Mircea, actual candidat la Primăria Cernavodă, de fals și i-a contestat candidatura

2
1693
Mariana Mircea, foto: Facebook

Fix înaintea alegerilor, un conflict cu iz de scandal politic s-a iscat în organizația județeană a Partidului ”Neamul Românesc” (PNR), în contextul  depunerii candidaturilor pentru ”locale”. Mai exact, cel care a deținut conducerea județeană a acestui partid, susține că la Cernavodă s-au depus candidaturi semnate în fals de altcineva, ba chiar și calitatea de președinte la nivel de județ i-a fost atribuită unei alte persoane, motiv pentru care a contestat candidaturile în instanță.

Cel care aduce acuze este Gabriel Alexandru Mascas, fost președinte interimar al organizației județene a PNR. Potrivit acestuia, zilele trecute, în calitatea menționată, pe data de 14 august a depus lista cu doi candidați la alegerile locale, la Biroul Electoral de Circumscripție, purtând semnătura sa și parafa aferentă.

Acuzații de fals

Doar că, potrivit celor reclamate de el, fostul primar al orașului Cernavodă, Mariana Mircea, actualmente candidat pentru aceeași funcție, ar fi depus dosarele pentru candidaturi purtând semnăturile altei persoane ca fiind tot președinte județean al acestei formațiuni politice. Practic, Gabriel Alexandru Mascas o acuză pe Mariana Mircea de fals.

Am sesizat acest aspect si BEC Nr 4 Cernavoda, fiind îndrumat spre Judecătoria Medgidia. Consider că, în contextul actual al alegerilor locale naționale, folosirea de date false si inducerea in eroare a Autoritatii Electorale cat si a Justitiei, este un delict flagrant care trebuie amendat conform legii”, susține Gabriel Alexandru Mascas, în sesizarea depusă la instanță.

Pe cale de consecință, el a cerut anularea candidaturilor de primar si consilieri locali, precum si anularea hotărârilor nr 2/15.08.2020 și nr 3 /15.08.2020 ale Biroului Electoral de Circumscriptie.

Mascas nu mai era ”șef” în momentul depunerii candidaturilor

 În schimb, candidatul pentru primăria Cernavodă din partea PNR, Mariana Mircea, susține că, de fapt altfel stau lucrurile. Contactată de Focus Press, aceasta a precizat că Gabriel Alexandru Mascas nici nu putea depune liste de candidați, întrucât nu mai are calitate de președinte județean, nici măcar interimar.

Eu nu știu ce a vrut să spună în acea sesizare, dar Mascas a deținut calitatea de președinte interimar al Organizației Județene a Partidului Neamul Românesc până pe data de 12 august. După această dată, calitatea de conducere o deține Ninel Peia (fost candidat la alegerile prezidențiale de anul trecut – n.r.), datorită faptului că dânsul candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Mi se pare logic să preia dânsul conducerea interimară. Noi am depus lista de consilieri cu dosarele de candidatură. Dânsul (Mascas – n.r.) nu a depus nimic. Eu am înțeles că, de fapt, el s-a dus la BEc să retragă listele depuse de noi sau așa ceva. Chiar nu înțeleg ce a dorit să facă, nu ne-a anunțat nimic. Noi am lucrat în aceeași echipă până pe data de 12, probabil s-o fi supărat că nu mai e președinte interimar județean”, a declarat, pentru Focus Press, Mariana Mircea, colegă de partid cu Gabriel Alexandru Mascas și candidat la Primăria Cernavodă.

De precizat că pe data de 16.08. 2020 a fost înregistrat, la Judecătoria Medgidia, dosarul cu numărul 5589/256/2020, având ca obiect ”contestație la legea electorală”, iar instanța va trebui să tranșeze rapid acest dosar. Cu  rezultatul final al acestui demers vom reveni după ce instanța se va pronunța definitiv.

Cine sunt Gabriel Mascas, Ninel Peia și Mariana Mircea

Despre Gabriel Alexandru Mascas s-a mai scris în presa locală. El este un fost preot, caterisit în 2001, în urma unor scandaluri. El a fost exclus din clerul bisericesc. În 2016, acesta a fost la numai un pas să-l agreseze pe ÎPS Teodosie, în fața IPJ Constanța, acolo unde ierarhul venea regulat pentru a semna controlul judiciar. Dar cu ceva timp mai în urmă, când a văzut că nu mai poate reveni în postura de preot, Mascas a considerat că i s-ar potrivi mai bine politica. A fost, la un moment dat, membru în partidul lui Dan Diaconescu – PPDD. În 2012, acesta a fost cercetat penal pentru că a tras cu arma în incinta unui fost IAS, pentru a se antrena, după cum le-a declarat polițiștilor.

Despre Ninel Peia se poate spune că a fost ales deputat PSD în 2012, însă 4 ani mai târziu a fost exclus din rândurile social-democraților din cauza unor declarații controversate. El a scris pe blogul personal că vaccinurile au cauzat moartea bebelușilor din Argeș infectați cu bacteria E.coli, în urmă cu câțiva ani. Din 2018, politicianul este președinte al Partidului Neamului Românesc, din partea căruia a candidat și la alegerile prezidențiale de anul trecut.

Mariana Mircea este, ca și Ninel Peia, fost membru PSD, fost primar al orașului Cernavodă din partea acestui partid. Și ea a avut ceva probleme cu legea, dat fiind că, în 2017,  a fost trimisă în judecată de Dna pentru abuz în serviciu, fiind acuzată că, în perioada în care a fost primar, ar fi atribuit unele contracte de achiziție unor firme agreate, fără respectarea legislației în domeniu.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. Buna ziua ! Daca aveti documente referitoare la caterisirea mea adica concediere pe intelesul larg al cuvantului va rog sa le prezentati ! Nu l bateam pe Teodosie in curtea politiei ! La ma batut cand a fost chemat in judecata pentru distrugerea Fermei Nazarcea! Minciuni cu fostul IAS ! Baieti controlati va ca sa nu va dau in judecata ! Era terenul meu de 6 ha proprietate !Ati auzit PROPRIETATE! Nu mai dezinformati opinia publica la comanda ! Veniti fata in fata daca aveti curaj ! Cu stima!

  2. Buna ziua Daniel Albu ! Aveti 24 ore sa dezmintiti stirea ! In caz cpntrar ma vad silit sa va actionez in judecata ! Poate nu cunoasteti speta !Intrebati pe Mirela Pascal si Avram Marius ! Sunt dispus sa primesc despagubirile dv ! Contul e deschis ! Cu stima !Gabriel Mascas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.