Aplicația de sesizări a fost închisă de Primăria Constanța

1
1324

Aplicația „Sesizări Constanța“ nu mai există! Constănțenii pot reclama acum diferite probleme din oraș doar de pe site-ul Primăriei.

Din vara lui 2019, Primăria a pus la dispoziția constănțenilor o aplicaţie gratuită prin intermediul căreia puteau face sesizări sau puteau reclama diverse situaţii cu care se confruntau în oraş.

„Sesizări Constanța“ introducea automat locul din care era trimisă sesizarea, permitea ataşarea unei fotografii, scrierea unui text sau transmiterea unui mesaj reprezentanților administrației locale.

Aplicația se putea descărcată gratuit atât din Google Play, cât și din AppStore, și permitea trimiterea unei sesizări ce viza unul sau mai multe domenii: Poliția Locală, Urbanism, Dotări urbane, Drumuri publice, Igiena publică, Spații verzi, Câini fără stăpân și Iluminat public

Dar deși acesta era un mod prin care cetățenii puteau sesiza anumite probleme din oraș, de la începutul lunii aprilie a.c. aplicația nu a mai funcționat. Am tot așteptat, am tot așteptat repunerea ei în stare de funcționare, dar degeaba. Iar de câteva zile aceasta a și fost eliminată de pe Google Play și AppStore, nu mai poate fi descărcată.

Așa că am încercat să găsim un răspuns la Primăria Constanța și am aflat că aplicația a fost furnizată gratuit, dar apoi costurile au ajuns la 2.000 de euro lunar. Așa că noua administrație locală a considerat că aceasta nu mai este necesară, mai ales că sesizări se pot trimite on-line de pe site-ul Primăriei. Potrivit Primăriei, oricum prin aplicație se trimiteau câteva zeci de sesizări într-o lună, iar de pe site, câteva zeci în fiecare zi.

„Aplicația nu era necesară deoarece avem, în paralel, procedura de sesizări on-line de pe site, unde este serviciu de permanență. În plus, aplicația a fost furnizată inițial gratuit, apoi s-a ajuns la un cost de 2.000 de euro lunar. Iar sesizările primite prin aplicație erau de ordinul zecilor pe lună, în timp ce prin serviciul de permanență de pe site se înregistrează câteva zeci pe zi“, ne-au transmis reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța.

Într-adevăr, și de pe site-ul Primăriei se pot trimite sesizări, butonul „Trimite petiții online“, dar în formular nu poate fi atașat decât un fișier, iar acesta nu poate fi o fotografie, pentru a putea proba cele transmise administrației locale. Să sperăm că va fi remediată această problemă.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. FACETI ALTA APLICATIE. PRIN INTERMEDIUL APLICATIILOR DE GENUL SE TINE CEL MAI BINE LEGATURA CU PUBLICUL. EU PERSONAL AM FACUT PRIN INTERMEDIUL APLICATIEI SESIZARI… UNELE S-AU SOLUTIONAT REPEDE ALTELE MAI GREU DAR S-AU SOLUTIONAT SI ALEA….

    FACETI APLICATIE!!!! SUNTEM IN 2021 TREBUIE SA NE DIGITALIZAM… PE SITEUL PRIMARIEI SUNT SIGUR CA SE UITA O DOAMNA LA 60 DE ANI CARE NU ARE CHEF DE “PRISTIILE” CONSTANTENILOR….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.