APM a dat undă verde: Cuşu şi Pandele pot construi bloc de 5 etaje în zona Gării Constanţa

0
2611
Daniel Pandele

O investiție ce i-a scandalizat pe locuitorii din zona gării Constanța, pe Șoseaua Mangaliei, este pe cale să se concretizeze în curând. Societatea Cupa Internațional SRL și-a arătat intenția de a construi un bloc de cinci etaje în zona tunelului ce face legătură cu Portul Constanța.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța decide, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, că pentru proiectul „Construire imobil locuințe colective P+4-5 Etaje, împrejmuire teren” nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.

Precizăm că societatea a obținut Certificat de Urbanism vizând acest proiect la data de 4 iunie a.c.. Municipalitatea a eliberat, pentru societatea Cupa Internațional SRL, actul de urbanism cu numărul 1796 ce vizează construirea unui imobil de locuințe colective în regim de înălțime de P+4+5Etaje, împrejmuire teren și racorduri/ branșamente la rețelele de utilități edilitare”. Amplasamentul va fi situat pe Șoseaua Mangaliei, numerele 9 Bis și 11. Precizăm că pe acel teren se află în prezent o clădire în care funcţionează firma de pază Save & Self și se află în zona tunelului CF care face legătura cu Portul Consta

Totodată, planul propune reglementarea urbanistică a terenului şi reglementarea funcţională pentru construirea unui imobil de locuinţe cu regim de înăltime S+P+4-5E cu următoarele funcţiuni: parter – 3 apartamente – parcări auto, hol, scară acces etaje, cameră gunoi, etajele 1 – 4 – câte 5 apartamente, etajul 5 – un apartament,îÎn total, fiind vorba de 24 de apartamente. Terenul în suprafaţă de 1.099 mp se află în două zone de reglementare urbanistică: partea de nord (şoseaua Mangaliei nr.9 Bis) – în zona de reglementare ZRL 4 – sub zona locuinţelor colective medii (P+3-4E) situate în ansambluri preponderent rezidenţiale şi partea de sud (şoseaua Mangaliei nr. 11) – în zona de reglementare ZRL 3 – sub zona locuinţelor individuale şi colective mici (P+2E-3E) existente şi propuse.

Beneficiarii investiției sunt Dumitru Cușu ce deține restaurantul The View (fost Vraja Mării) din zona Poarta 1, și Daniel Pandele, patronul Doraly Mall.

Societatea Cupa Internațional SRL a fost înființată la data de 19 ianuarie 1994, având sediul în zona Pieței Agroalimentare din Tomis III, municipiul Constanța. Administratorul este Daniel Pandele care este și acționar, cu 50% din capitalul social, împreună cu Dumitru Cușu care deține 50% din capitalul social.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constața de pe strada Unirii numărul 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro.

Comentariile, observaţiile dar și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 26.08.2021.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.