PUZ-ul pentru blocul ce urmează a fi amplasat peste tunelul de legătură cu Portul Constanţa, la mâna consilierilor locali

2
776

Doi afacerişti din Constanţa vor să construiască un bloc pe şoseaua Mangaliei fix deasupra tunelului CF care face legătura cu Portul Constanţa. PUZ-ul „zona delimitată de şoseaua Mangaliei şi strada Şcolii” a fost trimis spre consultare publică şi, deși pe parcursul consultării publice, mai mulţi locatari din zonă au depus sesizări cu privire la ridicarea acestui imobil, acesta a primit toate avizările și va ajunge la votul consilierilor locali.

În ședința de Consiliu Local programată la finele acestei luni, consilierii locali vor avea pe ordinea de zi 47 de proiecte, printre care și proiectul de hotărâre privind „aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de șos. Mangaliei și str. Școlii, inițiator SC Cupa International SRL”. Facem precizarea că pentru ca un PUZ să ajungă în Cosiliul Local trebuie îndepliniți mai mulți pași. După etapa de consultare publică urmează să intre în comisia tehnică de urbanism unde se analizează inclusiv solicitările venite din partea cetăţenilor, înregistrate în etapa de informare a publicului. Dacă sunt îndeplinite toate condiţiile legislative se emite avizul arhitectului şef, iar după aceea urmează promovarea proiectului în şedinţa de cosiliul local pentru aprobare.

Astfel, deși au existat mai multe sesizări venite din partea locuitorilor din zonă, se pare că totuși PUZ-ul întrunește condițiile pentru aprobare. Menționăm că planul propune reglementarea urbanistică a terenului şi reglementarea funcţională pentru construirea unui imobil de locuinţe cu regim de inăltime S+P+4-5E cu următoarele funcţiuni: parter – 3 apartamente – parcări auto, hol, scară acces etaje, cameră gunoi, etajele 1 – 4 – câte 5 apartamente, etajul 5 – un apartament,îÎn total, fiind vorba de 24 de apartamente. Terenul în suprafaţă de 1.099 mp se află în două zone de reglementare urbanistică: partea de nord (şoseaua Mangaliei nr.9 Bis) – în zona de reglementare ZRL 4 – sub zona locuinţelor colective medii (P+3-4E) situate în ansambluri preponderent rezidenţiale şi partea de sud (şoseaua Mangaliei nr. 11) – în zona de reglementare ZRL 3 – sub zona locuinţelor individuale şi colective mici (P+2E-3E) existente şi propuse.

De menţionat că SC Cupa Internaţional este controlată de Dumitru Cuşu şi Daniel Pandele (patronul Doraly Mall).

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.