Cât este chiria pe lună la Campusul Social Henri Coandă

0
5704

De când a fost ridicat Campusul Social Henri Coandă au existat mai multe controverse legate de chiriile pe care persoanele care locuiesc acolo le plătesc. Mulți au spus că sumele sunt prea mici, alții că sumele sunt prea mari, alții că nu este normal ca majoritatea persoanelor care beneficiază de aceste locuințe să fie romi. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din luna august 2020 se află şi un proiect de hotărâre prin care este stabilită plata chiriei pentru o locuință din campusul social.

Este vorba despre „Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelului chiriei, ca urmare a repartizării locuinței sociale în baza Legii nr. 114/1996, din str. Zmeurei nr. 3, bl. 6, et. 2, ap. 22, situată pe raza municipiului Constanța”. Mai exact, se va aproba nivelul chiriei pentru numitul L. Ionuț Constantin, beneficiar al unei locuințe sociale compusă din 2 camere şi dependințe principale, în suprafață utilă de 50,20 mp, începând cu data semnării contractului, astfel: 159,40 lei cu TVA inclus, reprezentând chiria nominală lunară.

Chiria tarifară este stabilită de municipalitate în anumite condiții sau se ia în calcul 10% din venitul net lunar al chiriașului. Astfel, cum cei care locuiesc în campusul social sunt în general asistați sociali, cel mai probabil chiriile nu trec de sumele de 300, maxim 400 de lei.

Mai mulți chiriași au fost dați afară pentru că au falsificat documentele de obținere a locuinței

Amintim că peste 200 de locatari din cartierul Henri Coandă vor fi dați afară pentru că au falsificat documentele de obținere a locuinței! În urma unor verificări derulate în ultima perioadă, au fost depistate nereguli în ceea ce privește autenticitatea certificatelor fiscale de debit sau de stare materială prezentate de către chiriași ai campusului social Henri Coandă și ai locuințelor din fondul locativ de stat, administrate de RAEDPP.

Drept urmare, Regia a demarat procedura de corespondență cu autoritatea emitentă a certificatelor fiscale. Până în momentul de față, există suspiciuni că peste 220 de persoane au depus astfel de documente falsificate, în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru repartizarea unei locuințe ori în vederea prelungirii contractelor de închiriere deja existente.

Kituri de igienă gratuite pentru locuitorii cartierului Henri Coandă

Precizăm că timp de trei ani, locuitorii din cartierul Henri Coandă vor primi gratuit kituri de igienă, iar prima tranșă a fost deja distribuită. Proiectul este unul realizat cu fonduri europene, a început în anul 2018 și de-a lungul perioadei de implementare a acestuia se acordă 6 astfel de pachete pentru igienă personală și pentru îngrijirea locuinței. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social Henri Coandă.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.