APM a dat undă verde proiectului de construire a noului Bulevard Madrid din Constanța

0
578

Primăria municipiului Constanța a mai bifat un pas în ceea ce privește amenajarea noului bulevardul Madridcare va decongestiona traficul din zona Drumul Național 2A. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a dat undă verde proiectului, după de municipalitatea a depus actele necesare la instituția abilitată de mediu.

Astfel, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța decide faptul că în ceea ce privește proiectul „Construire bulevardul Madrid, zona cartier tomis plus precum și legatura cu arterele principale din zonă, propus a fi amplasat pe strada Madrid (DE 599), nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. 

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, de pe strada Unirii, numărul 23, municipiul Constanța, zilnic, între orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet: http://apmct.anpm.ro.  Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunţului.

În luna august a.c., a fost emis certificat de urbanism pentru amenajarea noului bulevard care va decongestiona traficul din zona Drumul Național 2A. În acea zonă bulevardul Tomis este singura arteră care deservește zona de nord a municipiului Constanța, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare și legătura cu orașul Ovidiu, iar frecvent au loc ambuteiaje.

Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între strada Brest și giratoriul de la VIVO Nord. Bulevardul Madrid va dispune de patru benzi de circulație și de trotuare și va avea o lungime de 2,7 km.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. Precizăm că cele 43 de milioane de lei din valoarea totală a obiectivului de investiții au fost obținuţi de către Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța, condusă de Ana-Maria Vătămanu, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.