A fost emis certificatul de urbanism pentru construirea unui nou bulevard în Constanţa

0
4603
foto cu rol ilustrativ

Bulevardul Madrid, tot mai aproape să devină realitate! Primăria municipiului Constanța a emis, în cursul zilei de miercuri, 17 august a.c., certificat de urbanism pentru amenajarea noului bulevard care va decongestiona traficul din zona Drumul Național 2A. În acea zonă bulevardul Tomis este singura arteră care deservește zona de nord a municipiului Constanța, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare și legătura cu orașul Ovidiu, iar frecvent au loc ambuteiaje.

Astfel, Certificatul de Urbanism cu numărul 1851 vizează „Construire bulevard Madrid, zona Cartierului Tomis Plus, precum și legătura cu arterele principale din zonă”. Actul este valabil un an.

Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între strada Brest și giratoriul de la VIVO Nord. Bulevardul Madrid va dispune de patru benzi de circulație și de trotuare și va avea o lungime de 2,7 km.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. În prezent, se lucrează la studiul de fezabilitate al proiectului.

„Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potenţial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuinţe, complexe comerciale şi pentru diverse activităţi economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța“, a declarat, în luna iunie a.c., primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Precizăm că cele 43 de milioane de lei din valoarea totală a obiectivului de investiții au fost obținuţi de către Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța, condusă de Ana-Maria Vătămanu, prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny“.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.