Consiliul Județean Constanța intenționează să construiască, în incinta Spitalului Clinic Județean Constanța „Sfântul Apostol Andrei”, trei corpuri de clădire, între care una destinată Departamentului „Sănătatea mamei și copilului”. Noua construcție va avea funcția unui spital și va fi destinată maternității, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică. Astfel a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) documentația necesară realizării obiectivului de investiții. Iar acum instituția abilitată de mediu dă undă verde proiectului.
Recent, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire corp nou departament „Sănătatea mamei și copilului” Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța”, propus a fi amplasat pe Bulevardul Tomis, nr. 145, lot 2/2 din municipiul Constanța.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii numărul 23 din municipiul Constanța, în zilele de luni – joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile dar și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 03.09.2022 (în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ).
Precizăm faptul că după patru licitații, Consiliul Județean Constanța a reușit, în luna februarie a acestui an, să atribuie și să semneze contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate și întocmirea tututor documentațiilor necesare pentru depunerea, obținerea și predarea avizelor, acordurilor sau autorizațiilor necesare construirii unui nou corp în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dedicat sănătății mamei și copilului.
Clădirea va avea un număr total de 365 de paturi, opt săli de operații și trei săli de naștere. Aici vor funcționa secțiile Pediatrie, Neonatologie, Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și Obstetrică-Ginecologie. Imobilul va avea un regim de înălțime D+P+4E, o suprafață construită de 5.500mp și o suprafață desfășurată de aproximativ 29.120mp.
Finanțarea proiectului este previzionată a fi realizată prin intermediul programelor de finanțare europeană (PNRR, POIM, noul POS etc.) sau de la bugetul de stat (CNI, hotărâri de guvern etc.).
Loredana MIHAI
Citește și: