Consiliul Județean Constanța vrea să construiască trei noi clădiri în curtea Spitalului Județean

1
1048
Imagine cu rol ilustrativ. Spitalul Județean Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primăria Constanța a eliberat luni, 19 iulie a.c., trei certificate de urbanism pentru Consiliul Județean Constanța, care vizează realizarea studiilor de fezabilitate necesare construirii a trei noi clădiri în curtea Spitalului Județean.

Consiliul Județean Constanța a obținut trei noi certificate de urbanism luni, astfel:

206/19.07.2021 – Studiu de fezabilitate construire corp nou Departament Sănătatea Mamei și Copilului – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța

2207/19.07.2021 – Construire imobil D+P+3E – Urgențe traumatologie – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța,

2208/19.07.2021 – Studiu de fezabilitate construire Imobil – Institut de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța.

Potrivit managerului unității medicale, Ionuț Cornel Ionescu, toate cele trei certificate de urbanism vizează realizarea studiilor de fezabilitate pentru construirea acestor clădiri în curtea Spitalului Județean, după obținerea fondurilor necesare. „Ne dorim să extindem și Urgențele, să avem această nouă clădire pentru Urgențe traumatologie, care să aibă deasupra bloc operator și Terapie Intensivă. Consiliul Județean va organiza licitațiile pentru realizarea studiilor de fezabilitate, iar apoi va depune proiectele pentru obținerea fondurilor necesare construirii celor trei clădiri. Poate prin Programul Național de Redresare și Rezilianță, poate de la Compania Națională de Investiții, oriunde vor fi ele acceptate spre finanțare“, ne-a declarat ec. Ionuț Cornel Ionescu, managerul interimar al Spitalului Județean Constanța.

Proiectele vor fi elaborate și implementate de Consiliul Județean Constanța prin Direcția sa Generală de Proiecte, astfel că vicepreședintele Petre Enciu, care are în subordine această direcție, ne-a explicat că fondurile necesare pentru realizarea studiilor de fezabilitate există deja, fiind incluse în bugetul pentru 2021 propus de administrația județeană condusă de președintele Mihai Lupu și aprobat de către consilierii județeni în luna aprilie a.c.

„Aștept cele trei teme de proiectare și vom avea, după certificatele de urbanism, și studiile de fezabilitate necesare pentru aceste investiții în sănătate. Fondurile pentru elaborarea lor există, au fost incluse în bugetul pe 2021, astfel că le vom realiza din fonduri proprii. SF-urile sunt absolut necesare pentru a putea obține fonduri europene pentru construcția celor trei clădiri. Fie prin PNRR, fie prin noul program de finanțare (Programul Operațional Sănătate), vom vedea unde vor putea fi depuse și aprobate aceste proiecte. Ori la CNI, oriunde se poate.

Certificatele de urbanism erau necesare ca să știm dacă pentru demararea lucrărilor de construcții este nevoie de elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Astfel, am aflat că nu este nevoie de el, dar trebuie să facem Plan Urbanistic de Detaliu pentru fiecare dintre ele“, ne-a declarat Petre Enciu.

Potrivit acestuia, în cadrul Urgenței Traumatologie vor exista o unitate de critical care (Terapie Intensivă) și săli de operații, dar și paturi pentru mari arși.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.