Primăria Constanța nu vizează autorizația de funcționare pentru terasa soției fostului director al Direcției Generale de Asistență Socială

0
4175
Sat Vacanță

Primăria Constanța înștiințează public firma Rocsi Fast-Food că nu îi va viza autorizația de funcționare pentru acest an, pentru terasa din Satul de Vacanță pe care o administrează: La Piratu Căutat pentru Calitate.

Serviciul Autorizare activități economice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a emis o adresă pentru SC Rocsi Fast-Food, în luna iunie a.c., dar aceasta s-a întors prin Poștă, deoarece nu a putut fi livrată la sediul social al firmei din Galați.

Astfel, Municipalitatea anunță public că nu va viza pentru 2021 autorizația de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică în cadrul unității tip terasă din Satul de Vacanță, zona Cuptorul cu Placinte: La Piratu Căutat pentru Calitate.

În urma reanalizării documentației depuse inițial și conform unei minute din luna iunie a.c. a  Comandamentului Litoral 2021, s-a constatat că firma nu respectă Regulamentul privind organizarea şi desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, aprobat de către consilierii locali în decembrie 2017. Rocsi Fast-Food SRL nu a făcut dovada deţinerii legale a bunului imobil edificat, conform legislației în vigoare, iar activitatea pentru care solicită autorizarea nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate pentru zona în care a fost deschisă terasa.

Astfel, societatea comercială nu a prezentat un extras de carte funciară pentru informare, actualizat, din care să rezulte aria desfășurată a unității de alimentație publică supusă autorizării, în suprafață de 524mp, iar funcțiunea spațiului pentru care s-a solicitat vizarea autorizației de funcționare nu este cea de alimentație publică tip terasă, ci de spațiu comercial, cu o suprafață de 82mp. În plus, Rocsi Fast-Food nu a transmis o autorizație de construire sau de modificare pentru această terasă și nici procesul-verbal de recepție  al acestui spațiu.

Astfel, pentru a obține viza pentru 2021 a autorizației de funcționare a terasei din Satul de Vacanță, La Piratu Căutat pentru Calitate, firma din Galați trebuie să prezinte toate aceste documente.

Rocsi Fast-Food SRL a fost înființată în mai 2011 și are sediul social în Galați. Asociații și administratorii săi sunt: Clara Emilia Mereuță (soția lui Emil Mereuță, fostul director al DGAS din cadrul Primăriei Constanța) și Biatris Iancu (din Galați), fiecare cu câte 50% din părțile sociale. Anul trecut, firma ce are care domeniu preponderent de activitate „Restaurante“ a realizat o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei și un profit net de peste 500.000 de lei, având un număr mediu de un angajat.

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.