Războiul de la Direcția de Asistență Socială continuă

0
947

Lupta dintre cele două tabere din Direcția Generală de Asistență Socială a Primăriei nu se va termina curând, mai ales că fostul director a obținut prima victorie în instanță.

Tribunalul Constanța a dat marți, 13 aprilie a.c., câștig de cauză fostului director al Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei, Emil Mereuță. Instanța a suspendat executarea Dispoziției primarului Vergil Chițac, prin care acesta a fost eliberat din funcție, în decembrie 2020.

„Admite cererea formulata de catre reclamantul MEREUŢĂ EMIL ANDREI, în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA, în consecință dispune suspendarea executării Dispoziției nr. 4945/14.12.2020 privind suspendarea din functia publica de Director general al Directiei Generale de Asistentă Socială Constanța a reclamantului. Obligă pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 2.020 de lei (taxa judiciară de timbru și onorariu avocat). Obligă reclamantul la plata către pârâții PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CONSTANŢA si CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA a cheltuielilor de judecată, în sumă de 1.904 lei (onorariu avocat)“, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanței.

Așadar, primarul Vergil Chițac va trebui să achite lui Mereuță 2.020 de lei, iar acesta, Primăriei și Consiliului Local 1.904 lei, deoarece fostul director a chemat și cele două instituții în proces, deși ele nu aveau nicio calitate procesuală. Din acest motiv, Tribunalul a respins cererea formulată de reclamant împotriva celor două.

Decizia instanței cu privire la suspendarea executării Dispoziției primarului nu este, însă, definitivă, Vergil Chițac având la dispoziție cinci zile să depună recurs, ceea ce probabil va și face.

Emil Mereuță a deschis și un proces pentru anularea dispoziției edilului-șef prin care a fost suspendat din funcția de director general al D.G.A.S. Constanța, dar deocamdată nu s-a stabilit nici măcar un prim termen în acest dosar.

Reamintim că primarul Vergil Chițac a luat decizia de a-l înlocui pe Mereuță cu Monica Poptile din cauza modului în care acesta a gestionat focarul de COVID-19 de la Căminul pentru persoane vârstnice Constanța.

Din cauza schimbării, la D.G.A.S. Constanța s-au format două tabere, unii angajați susținându-l pe Mereuță, alții pe Poptile.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.