UPDATE. Emil Mereuță a demisionat de la Direcția Generală de Asistență Socială din Primăria Constanța

0
962

Emil Mereuță, fostul șef al Direcției Generală de Asistență Socială din Primăria Constanța, a câștigat procesul de suspendare a executării deciziei primarului prin care a fost eliberat din funcție, în prima instanță, dar potrivit unor surse, a demisionat.

Acum zece zile, Tribunalul Constanța a dat câștig de cauză fostului director al Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei, Emil Mereuță, suspendând executarea dispoziției primarului prin care acesta a fost eliberat din funcție, în decembrie 2020. Potrivit unor surse, acesta și-a înaintat, însă, demisia actualului director al D.G.A.S. Constanța, Monica Poptile.

Reprezentanții Biroului de presă din cadrul Primăriei Constanța au confirmat informația.

UPDATE. După decizia instanței, Mereuță s-a întors la muncă, dar a fost escortat de polițiștii locali afară din sediu.

La solicitarea Focus Press, reprezentanții Biroului de presă din cadrul Primăriei Constanța au transmis că acesta a fost evacuat deoarece a revenit fără o cerere prealabilă de reintegrare în funcție, așa cum este obligatoriu, conform O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Aministrativ: „un funcționar public este eliberat din funcție ca urmare a admiterii cererii de reintegrare în funcția publică ocupată de către funcționarul public a unui funcționar public eliberat sau destituit nelegal ori pentru motive neîntemeiate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus reintegrarea“.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.