Incendiu la un spital din Mumbai: Au murit 13 bolnavi de COVID-19

0
7
sursa foto: Digi24.ro

Un puternic incendiu s-a produs în dimineața zilei de vineri, 23 aprilie a.c., într-un spital de la periferia metropolei indiene Mumbai, iar 13 pacienți infectați cu virusul Sars-Cov-2 au murit, transmite AFP, citând un responsabil al serviciului de pompieri.

India se confruntă cu o creştere exponenţială a infectărilor cu coronavirus, cu aproape 4 milioane de cazuri noi de la începutul lunii, cauzate mai ales de o „dublă mutaţie” a virusului şi de evenimente de masă, precum sărbătoarea hindusă Khumb Mela.

Simultan, ţara trebuie să facă faţă unei penurii de oxigen, medicamente şi paturi disponibile în spitale. Incendiul, care a fost stins între timp, s-a declanşat vineri, în jurul orei locale 3:00 (21:30 GMT joi), iar cauzele sale sunt în curs de investigare, a indicat sursa citată. „Şaptesprezece pacienţi se aflau în unitatea de terapie intensivă a spitalului Vijay Vallabh atunci când a fost declarat un incendiu, iar 13 dintre ei au murit şi ceilalţi patru au fost transferaţi la alte spitale”, a declarat responsabilul Morrison Khavari.

Tragic este că în urmă cu două zile, 22 de pacienţi cu COVID-19 au murit într-un alt spital, tot în statul Maharashtra, din cauza unei pene în alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor timp de o jumătate de oră.

La începutul lunii, alţi patru bolnavi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu la o clinică privată din Maharashtra, după ce în martie un foc declanşat într-un spital din Mumbai făcuse 11 victime. Prim-ministrul indian Narendra Modi are programate vineri cel puţin trei reuniuni de criză consacrate aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi disponibilităţii medicamentelor de primă necesitate, notează libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.