APM dă undă verde: Municipalitatea va muta rețeaua de cabluri electrice în subteran

1
786

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța dă undă verde proiectului Municipalității de realizare a unei rețele subterane de fibră optică, urmând ca apoi cablurile aeriene, cele întinse pe stâlpii de electricitate sau de iluminare, să dispară definitiv. Conform obiectivului de investiții, la nivelul întregului oraș va fi creată o astfel de rețea.

Recent, autoritatea competentă pentru protecţia mediului din Constanța a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul „Rețea de canalizație subterană în municipiul Constanța – Net City“.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța, de pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni până joi, între orele 8.00 și 16.30, iar vineri, între orele 8.00 și 14.00, precum și pe site-ul http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile sau propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 1.10.2022.

Obiectivul de investiții presupune organizarea rețelelor de telecomunicații din oraș, existente și viitoare, prin eliminarea treptată a cablurilor de telecomunicații instalate aerian, care au deja un impact vizual negativ asupra orașului, prin construirea unei canalizații compuse din zece țevi. Configurația menționată reprezintă canalizația principală, care se va instala într-un șanț adânc de 82 cm și lat de 40 cm, în partea de jos, și 45cm lățime, la suprafață.

Orașul a fost împărțit arbitrar, dar si ținând cont de diverse amplasamente existente, în șapte zone care acoperă toată suprafața. Nu sunt cuprinse în acest studiu următoarele străzi și zone aferente acestora, deoarece ele sunt reabilitate și Primăria are deja infrastructura implementată: zonele delimitate de strada Ștefan cel Mare și strada Traian, la care se adaugă Peninsula (Zona Veche) împreună cu Șoseaua Mangaliei, Bulevardul 1 Mai, Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Ferdinand, Strada Gării, Strada Cuza Voda, Strada Ștefan cel Mare.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Ceva nu-i in regula ! Ori primaria s-a apucat inainte de a primi avizul ori o sa urmeze noi lucrari de santier de parca nu-i de ajuns. Cu toate ca in spiritul neaos romanesc e mai misto sa spargi dupa ce-ai asfaltat sau pus trotuare ca vorba aia ” Cine face si desface toata ziua are ce face !” – mai ales daca-i pe bani publici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.