APMC a finalizat rețeaua de distribuție de gaze naturale în zona de sud a Portului Constanța

0
244
Portul Constanța are propria rețea de gaze naturale. FOTO APMC

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a recepționat lucrările pentru investiția “Racord de medie presiune pentru distribuția de gaze naturale în Portul Constanța Sud”, finanțată din surse proprii, cu o valoare de peste 5 milioane lei.

Lucrările, realizate de SC Petroconst, au durat 2 ani, iar un sistem similar nu a mai fost dezvoltat în portul Constanța din anii 2002 – 2003.

Scopul investiției a fost de a oferi posibilitatea consumatorilor din zona de sud a Portului Constanța de a se alimenta cu gaze naturale, până în prezent 30 de operatori privați solicitând racordarea la noua rețea. La aceștia se adaugă și punctele de consum ale CN APM SA, accesul la o astfel de rețea determinând costuri mai mici și poluare redusă.

Rețeaua are circa 9 km, punctul de predare al Distrigaz Sud Rețele pentru Portul Constanța Sud fiind localizat în dreptul porții 10 Bis.

Debitul aprobat, pentru care s-a și făcut dimensionarea primară a rețelei de distribuție, este de 3500 mc/h la o presiune de 2 bari. În cadrul dimensionării finale, s-a luat în calcul un debit suplimentar față de cel inițial de cca. 2500 mc/h, care ar trebui să acopere posibila dezvoltare a Portului Constanța.

Pentru asigurarea necesarului de gaze naturale în zonă s-a studiat posibilitatea realizării unui sistem de alimentare care să satisfacă necesitățile actuale și în același timp să fie fezabil din punct de vedere tehnic și economic.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.