RAEDPP neagă că va evacua în frig chiriașii de pe Bulevardul Tomis, ca să amenajeze birouri pentru Primărie

2
935

Mai mulți constănțeni se plâng că au fost notificați de Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat să părăsească locuințele de vizavi de Primărie, în care stau cu chirie, în plină iarnă, fără a li se oferi altele la schimb. Directorul R.A.E.D.P.P. ne-a declarat că aceștia au timp până în martie 2021 să își găsească o altă casă, iar dacă nu reușesc, li se va oferi tot din partea regiei o soluție.

Constănțenii care stau cu chirie în apartamentele Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, din centrul orașului, au fost notificați să evacueze imobilul de vizavi de Primărie în 30 de zile, deoarece vor începe lucrări de reabilitare a acestuia. Ei cer, însă, să le fie puse la dispoziție alte locuințe, deoarece suntem în plină iarnă, nu pot ieși în stradă.

„Am primit o notificare/somație să evacuăm locuințele în vederea reabilitări imobilului, fără a primi o altă locație în schimb. În concluzie, va trebui sa ieșim în strada în plină iarnă. Menționez că locuim în acest imobil de peste 40 de ani“, spune Camelia Meila, unul dintre chiriașii R.A.E.D.P.P.

Un altul atrage atenția că unii dintre ei au și adus îmbunătățiri locuințelor, au plătit mereu chiria, este inuman să nu li se acorde un sprijin, o altă locuință cu chirie de către regie. „Suntem chiriași care locuiesc de peste 40 de ani și au plătit, au adus îmbunătățiri în casă și acum au primit notificare/somație de evacuare în termen de 30 de zile. Este vorba despre clădirea din B-dul Tomis nr. 56, la care le cere efectiv chiriașilor sa părăsească locuințe și sa iasă în plină stradă, acestă clădire neavând proprietar, fără sa le acorde sprijin în a primi o altă locuință cu chirie, după cum se formulează în acesta notificare primită de bieții oameni“, precizează Bebe Gheorghe Tudor.

În urma adresei primite de la R.A.E.D.P.P. în data de 23.12.2020, un alt chiriaș, Aurelia Petrescu, deja a făcut o petiție către primar, solicitând o soluție, o altă locuință cu chirie, pentru a putea pleca din centrul orașului.

De cealaltă parte, directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat susține că cele opt familii care locuiesc în imobilul de pe B-dul Tomis au fost anunțate încă de la începutul anului că vor trebui să părăsească locuințele, deoarece vor începe lucrări de renovare imediat ce vor exista fonduri în acest sens. Oricum, ei nu vor fi dați afară până la 1 martie 2021, mai ales că nici legea nu permite acest lucru.

„Din ianuarie 2021 o să le arătăm ce spații avem disponibile, celor care nu își vor găsi altă locuință, să sperăm că le acceptă, să nu înceapă cu tot felul de cerințe. Unul dintre ei mi-a spus că toată viața lui a stat în centrul orașului, cum să se mute acum la periferie? Mulți chiriași ai R.A.E.D.P.P. sunt foarte pretențioși: că nu le bate soarele în casă, că apartamentul nu are destule geamuri și tot așa. Deși pentru o garsonieră, de exemplu, plătesc undeva în jur la 22 de lei.

Noi în acea adresă le-am transmis că nu li se vor mai prelungi contractele pentru închirierea locuințelor de pe Tomis, că trebuie să le elibereze în 30 de zile, ca să își caute pe piața liberă. Unii dintre ei chiar au posibilități, dar nu vor. Au timp până la 1 martie 2021 să își găsească. Pe cei care chiar nu își permit o să îi ajutăm în continuare și o să le oferim ce locuințe avem disponibile la acest moment“, ne-a declarat Florin Gheorghe, directorul R.A.E.D.P.P.

De la 1 martie 2021, clădirea de pe B-dul Tomis nr. 56 va intra într-un proces de reabilitare, pentru a fi amenajate birouri necesare Primăriei Municipiului Constanța.

„Primăria ne-a transmis că are nevoie de spații de birouri undeva în centru, în jurul sediului său. Am propus mai multe spații și ni s-a dat ok pentru imobilul de pe Tomis“, ne-a mai explicat Florin Gheorghe.

Valentin ISPAS

2 COMENTARII

  1. Probabil un alt director proaspăt numit la RAEDPP ar gasi imediat si alte cladiri in zona ultracentrala care sunt date pe nimic unor firme care nu le folosesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.