Aproape 400 de elevi din Tulcea vor primi pachete motivaționale. Iată ce conțin

0
6771
Municipiul Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Inspectoratul Școlar Judeţean Tulcea beneficiază de o finanţare europeneană, în cadrul Programului Operaţional Competiivitate Umană (POCU) pentru proiectul „ACCesibilizarea ofertei de EDucaţie si formare pentru comunităţi scolare defavorizate din judeţul Tulcea, prin utilizareo resurselor educaţionale deschise — ACCED”. În acest context, ISJ Tulcea a demarat o achiziție publică pentru achiziționarea unor pachete motivaționale pentru elevi.

Aceste pachete au scopul de a diminua fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a abandonului scolar, prin dezvoltarea unor măsuri integrate de susținere a educației preșcolarilor și elevilor proveniți din grupuri dezavantajate, a persoanelor care au abandonat școala, pentru a dezvolta o comunitate incluzivă.

Masurile educaționale dezvoltate în cadrul proiectului vor asigura o creștere a participării elevilor și preșcolarilor identificați a fi în situații de risc de părăsire timpurie a școlii, pe o perioadă lungă de timp și de asemenea, va asigura reintegrarea în sistemul de educație a tinerilor și adulților care nu și-au finalizat studiile, creând premisele unei integrari mai bune a acestor persoane în societate.

Astfel, se intenționează achiziționarea a 372 de pachete ce conțin câte o bucată ori un set, din următoarele produse: ghiozdan rezistent cu trei compartimente, minge de fotbal sau volei, atlas geografic școlar, dicționar englez-român/roman-englez, dicționar francez-român/român-francez, dicționar de sinonime al limbii române, trusă de geometrie, set de carioca/markere, set pensule pictură, acuarele și bloc de desen. Mai exact, 372 de copii din medii defavorizate vor beneficia de aceste pachete. Valoarea totală a proiectului este de 142.800,00 de lei cu TVA.

Cei interesați de proiectul „Pachete motivaționale – ACCesibilizarea ofertei de EDucație si formare pentru comunitati scolare defavorizate din judetul Tulcea, prin utilizarea resurselor educationale deschise – ACCED” pot depune oferte de preț prin platforma SEAP până la data de 29.03.2021.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.