Aproape 400 locuri de parcare au fost atribuite de Primăria Tulcea după prima rundă de licitații

0
262
Regulamentul parcărilor din municipiul Tulcea. FOTO Primăria Tulcea

La sfârșitul zilei de 2 august s-a încheiat prima etapă de atribuire a locurilor de parcare de reședință din municipiul Tulcea, din zonele Dallas, ANL cocor și ANL Dedeman.

Din cele 506 locuri au fost disponibile s-au depus 414 cereri depuse și au fost rezervat în cele din urmă 389 de locuri de parcare. Pentru 365 locuri a fost o singură cerere pe loc, fiind atribuite direct, iar pentru 24 de locuri au fost mai multe de o cerere pe loc, în total 49. În final, 117 locuri rămase libere.

„Vreau să mulțumesc colegilor mei din grupul de lucru „Parcări” și tuturor celor care le-au fost alături implicându-se continuu, discutând cu fiecare asociație, cu fiecare cetățean, care au făcut mii de kilometri de teren și care s-au implicat profesional și emoțional ca totul să se întâmple cât mai corect. (…) Scopul nostru este progresul și modernizarea orașului, iar pentru asta suntem dispuși să facem orice efort, inclusiv să privim zbaterile antireformiștilor“ a transmis primarul Ștefan Ilie.

În termen de 5 zile lucrătoare se vor verifica documentele depuse. Persoanele validate și declarate câștigătoare în urma participării la licitația on-line/atribuire directă vor primi un e-mail de confirmare, după care vor trebui să achite contravaloarea licitaței și/sau tariful anual în termen de 5 zile lucrătoare de la data înștiințării.

Pentru locurile atribuite direct se va achita taxa anuală de 150 lei. În cazul celor 24 de locuri pentru care a existat mai mult de o cerere, suma cel mai des licitată a fost situată în jurul a 200 de lei, însă s-au înregistrat și trei sume ieșite din tipar (520, 610 și 1500 lei). Neachitarea sumelor licitate atrage retragerea dreptului de participa la procedura de atribuire a locurilor de parcare pentru următorii 3 ani.

Pentru locurile de parcare rămase libere după finalizarea primei etape de atribuire, se va organiza o nouă sesiune, la care vor avea acces și locatarii persoane fizice sau juridice din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reședință aferentă acestora, situate la cel mult 100 m de limita blocului, dar și posesorii celui de-al doilea autoturism. Următoarele zone vizate pentru atribuirea locurilor de parcare vor face obiectul unui anunț, care va fi comunicat cu cel puțin 7 zile înaintea deschiderii sesiunii.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.