VIDEO. Președintele CJC, Mihai Lupu: „Investiția pentru noul spital regional Constanța se va realiza cu credit guvernamental”

0
370

În cursul zilei de miercuri, 3 august a.c., are loc o ședință a Consiliului Județean Constanța în cadrul căreia vor fi abordate teme de actualitate, precum și stadiul implementării proiectelor la nivelul instituției.

Evenimentul vare loc în sala Remus Opreanu, a Palatului Administrativ, cu participarea președintelui CJC, Mihai Lupu, vicepreședintele CJC liberal Stelian Gima și vicepreședintele CJC din partea USR, Petre Enciu.

Mihai Lupu, președintele CJC a vorbit despre proiectul ce vizează transportul județean.

„Licitația s-a încheiat, comisia de evaluare definitivează rezultatul acestuia. Rezultatele preliminare au fost trimise la ANAF pentru verificări”.

Un alt obiectiv important este scoaterea din insolvență a Regiei Județene de Drumuri și Poduri la sfârșitului anului 2021.  Cele mai multe probleme legate de drumuri au fost pe zona de cadastrare. La Spitalul Județean, am reușit sa finalizam maternitatea, un proiect început în 2016”, mai sconchide Mihai Lupu.

Un proiect important este cel legat de viitorul spital regional:

„Am discutat si cu ministrul Fondurilor Europene, avem și sprijinul președinților PSD și PNL pentru realizarea noului spital. Sursa de finantare este credit guvernamental. În următoarele zile voi întra în posesia masterplanului pentru aceasta investiție. Documentația o face o firma de consultanță care a proiectat și spitalul AKH din Viena. Sursa de finanțare este deocamdată în discuție. Proiectul va fi inclus pe Ministerului Fondurilor Europene”, mai spune Mihai Lupu.

„Nu ne sunt indiferente nici proiectele de împădurire. Lucram cu Academia Română, sa plantam pomi fructiferi pe fostele gropi de gunoi Pe partea de cultura, avem gata noua expertiza a Teatrului de Vara Mamaia. De asemenea, în acest mandat, m-am zbătut ca în instituțiile de cultura sa nu mai fie conduse de oameni politici, ci de specialiști”, a mai declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Vicepreședintele CJC, Petre Enciu a declarat faptul că în cadrul Direcției de proiecte se derulează un număr de 57 de proiecte.

„În implementare, în monitorizare și în scriere. Avem trei drumuri județene în lucru, suntem oarecum mulțumiți de prestația constructorilor și avem speranța că nu vor fi probleme și vor fi finalizate în 2023. Pe cultură, sunt cinci proiecte, pentru reabilitare și modernizare instituțiilor și obiectivelor de patrimoniu. Sunt optimist ca în august vor demara lucrările la Carsium (Harsova) și la Edificiul roman cu mozaic. Suma contractată pentru aceste zece proiecte este de aproape 400 de milioane de lei.

În acest mandat am depus și semnat contracte pentru 13 proiecte, multe prin POIM, pentru îmbunătățirea capacitatii de a face față pandemiei, de către spitale și școli. Avem proiecte în pregătire, scriere, pentru a obține finantare: 24 de proiecte, printre care reabilitarea Ansamblului Rupestru de la murfatlar, aflat pe ultima suta de metri pentru toate avizele de la Ministerul Culturii, proiectul pentru noul teatru pentru copii și pentru noul acvariu.

Pentru noi corpuri de clădire în curtea Spitalului Județean, avem alte patru proiecte. Pentru noi perdele forestiere, lucrăm la caietul de sarcini și facem demersuri și pentru un adăpost de animale. Căutăm să identificăm un teren la Medgidia, unde sperăm să găsim și un teren pentru platforma industrială.”

V.I., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.