Aproximativ 30 de elevi, în izolare, la Murfatlar

0
2225
Foto: Facebook

După ce o doamnă învățător a fost confirmată cu COVID-19 la Școala Gimnazială „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar, cei 28 de elevi din clasa sa au intrat în izolare și participă la cursuri on-line. Cadrul didactic se simte bine, iar elevi nu prezintă, până acum, simptome specifice infecției cu noul coronavirus.

O doamnă învățător din cadrul Școlii Gimnaziale „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar a fost confirmată cu COVID-19, astfel că directorul unității de învățământ a anunțat Direcția de Sănătate Publică Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Întreaga clasă a cadrului didactic infectat cu SARS-CoV-2 va funcționa pe scenariul roșu, elevii fiind în izolare acasă, așa că timp de două săptămâni vor participa doar la cursuri on-line. Ele vor fi susținute chiar de către doamna învățător care, de asemenea, se află în izolare acasă.

„Am sunat la D.S.P., am anunțat și I.Ș.J., iar decizia a fost să organizăm doar cursuri on-line pentru această clasă, în următoarele două săptămâni. Cei 28 de elevi sunt acasă, în izolare, și pot participa la orele on-line. Momentan, doamna se simte bine și poate transmite on-line, nu a fost necesară înlocuirea ei“, ne-a declarat prof. Ene Ulgean, directorul Școlii Gimnaziale „Adrian V. Rădulescu“ din Murfatlar.

Întreaga unitate de învățământ funcționează după scenariul 2, o parte din elevi participând la cursuri față în față, alții la cursuri on-line, alternanța având loc la două săptămâni. Distanța socială a putut fi asigurată la școala din Murfatlar prin reamenajarea claselor și mutarea băncilor la doi metri distanță una de cealaltă, nefiind instalați pereți de plexiglas.

Valentin ISPAS  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.