Arafat, despre Paște în 2021: Nimeni nu dorește limitarea activitaților religioase. Măsurile vor fi adaptate dacă se agravează situația

0
523
Ce spune Raed Arafat despre slujba de Paște de anul acesta. FOTO: Getty Images

Raed Arafat susține că este posibil ca numărul de cazuri de Covid-19 să mai crească în România, însă autoritățile vor lua toate măsurile necesare pentru a împiedica un lockdown total. Șeful DSU a spus la Digi24 că în ceea ce privește Paștele de anul acesta, nimeni nu dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă, însă e devreme pentru a ști cum vor fi sărbătorile.

Întrebat cum arată predicțiile experților pentru următoarea perioadă, Arafat a spus că incidențele indică o creștere clară.

„Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a precizat Arafat.

În ce privește Paștele, Arafat a precizat că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut.

„Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a mai spus șeful DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.