Spitalul regional din Brașov va avea 968 de paturi și va fi construit din Planul Național de Redresare și Reziliență

0
318
Spitalul Regional Brașov - Foto: 360medical.ro

Spitalul regional din Brașov va avea 968 de paturi, mai multe decât alte spitale regionale din țară, și va fi construit din Planul Național de Redresare și Reziliență, potrivit declarațiilor făcute de primarul orașului, Allen Coliban, și de președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Astfel, studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional Brașov a ajuns la faza finală, a stabilirii a detaliilor pentru scenariile tehnice și a detaliilor din devizul general. În paralel, municipalitatea a demarat discuțiile pentru extinderea suprafeței de teren alocată spitalului cu încă 6,45 de hectare.

De asemenea, experții care se ocupă de proiect au făcut o evaluare a echipamentelor existente la nivelul spitalelor din Brașov și au elaborat lista de echipamente necesare pe fiecare specialitate.

În urma evaluărilor realizate, spitalul va avea, în prima fază, 912 paturi pentru tratament de urgență și 56 de paturi pentru tratament de zi – în total 968 de paturi. La sfârșitul acestei luni, Primăria Brașov va prezenta public conceptul arhitectural, structura spitalului pe fiecare secție și datele financiare.

După operaționalizarea Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, acesta va deservi locuitorii din trei județe – Brașov, Covasna și Harghita, alocate în prezent centrului Târgu Mureș, potrivit 360medical.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.