Arafat, întrebat dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Victor Babeș: „Altă întrebare, vă rog“

0
63
Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a fost întrebat de un reporterul România TV, în conferinţa de presă despre tragedia de la Spitalul “Victor Babeş”, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat, iar Arafat a răspuns rapid: “Altă întrebare, vă rog”.

“Domnule Arafat, vă rog frumos!”, a revenit reporterul, la care Raed Arafat i-a solicitat să pună întrebări despre intervenţia de după tragedie.

“De ce DSU a comunicat abia la patru ore această tragedie?“, a fost cea de-a doua întrebare a reporterului. “Au fost două comunicate, DSU şi MS, concomitent, după ce s-a stabilizat situaţia”, a precizat Arafat.

Totodată, a fost întrebat de ce nu s-a sunat la 112 la momentul incidentului de la unitatea mobilă de terapie intensivă, şeful DSU a răspuns: “E un spital. Dacă s-au contactat colegii şi au venit ambulanţele şi au luat pacienţii, problema au rezolvat-o. Dacă era o explozie sau un incendiu, era altceva. Dacă nu veneau ambulanţele, era altceva.”

Cu privire la capacitatea firmei de mentenanţă a ventilatoarelor de a asigura servicii profesioniste, Arafat a mai precizat: “Este firma care le-a fabricat. Dacă firma care le-a fabricat nu poate să asigure mentenenţa, nu ştiu cine poate.”

Trei pacienţi au murit, luni seară, 12 aprilie a.c., după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.