Marți 13, Ziua Informării Preventive

0
71
Echipaj SMURD. FOTO Cătălin SCHIPOR

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de “Marţi 13” o zi cu ghinion, deși se întâmplă ca uneori să ne facem și singuri “ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați sau atenți. De aceea, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 este marți, aceasta să fie dedicată Informării Preventive.

Motto-ul zilei de astăzi este “Acasă în siguranță” și vizează:

  • verificarea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;
  • verificarea, de către personal specializat, a instalațiilor electrice și de gaze;
  • supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun dacă se joacă cu focul;
  • diseminarea mesajului preventiv principal orientat, cu precădere, pe măsurile stabilite pentru prevenirea epidemiei cu SARS-CoV-2 și secundar pe tipurile de risc – incendii, cutremure etc.

De asemenea, prin intermediul spoturilor video din cadrul campaniilor ”RISC-Renunță! Improvizațiile sunt Catastrofale”, ”Siguranța NU e un joc de noroc!”, ”Nu tremur la cutremur!”, ”Scăpări de gaze” și „Nu încărca butelia la stația GPL!” pompierii readuc în atenția cetățenilor regulile de prevenire și modalitățile de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență.

Informații suplimentare:

Începând cu anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de  Urgență și cu sprijinul  E-on România, fiecare zi de marți 13, indiferent de luna anului, este declarată „Ziua Informării Preventive”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.