Arestat la domiciliu în dosarul „Omaha”, a cerut instanței să poată părăsi locuința pentru a se trata de tuberculoză

0
261
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Tribunalul Constanța a analizat, săptămâna trecută, cererea depusă de unul dintre inculpații cercetați pentru trafic de droguri, denumit ”Omaha”, ca urmare a unor recomandări medicale.

Mai exact, C. B.I. a cerut instanței să îi permită internarea într-un centru medical de specialitate, pentru a se putea trata de tuberculoză. În urma analizării solicitării, instanța a admis-o în aceeași zi în care a fost depusă.

Admite cererea privind părăsirea domiciliului de către inculpatul C.B.I., incuviinţează părăsirea domiciliului de către inculpatul …., aflat în arest la domiciliu, pe durata necesară internării în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, conform recomandărilor Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control al Tuberculozei. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, la data de 14.07.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum am mai arătat și în alte articole pe această temă, în cauză vorbim despre un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța.

În luna noiembrie a anului trecut au fost puse în executare 69 de mandate de percheziție domiciliară, la sediul DIICOT fiind duse pentru audieri 111 persoane, dintre care multe aveau calitate de martori.

Anchetatorii au reținut că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în toamna anului trecut, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.

Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kilograme de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.

Pe fondul cauzei, cei 51 de indivizi sunt acuzați de trafic de droguri și constituire a unui grup infracțional organizat, însă instanța nu a stabilit când va avea loc primul termen.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.