Graff Pink Estate SRL supraetajează blocurile care fac parte din ansamblul rezidențial din zona Carrefour

0
226

Graff Pink Estate SRL construiește un ansamblu de șapte blocuri pe strada Genova numărul 6, zona Carrefour din municipiul Constanța. Proiectul imobiliar va fi realizat în patru etape. Primele două se află în derulare, iar recent Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a decis că pentru cea de-a treia etapă nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.

Societatea intenționează să supraetajeze cele două blocuri ce se vor construi în cea de-a treia etapa a proiectului, astfel vorrezulta două imobile cu regim de înălțime D+P+4 Etaje.

Prin urmare, societatea primește undă verde din partea APM pentru continuarea investiției, deși aceasta mai are de parcurs faze legale. Instituția abilitată de mediu lansează un anunț public privind această decizie a etapei de încadrare, iar publicul interesat asupra proiectului și a motivelor pentru care APM a decis acest lucru pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, stada Unirii la numărrl 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro.

Comentariile, observaţiile precum și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 23.07.2021.

În cea de-a treia etapă se prevede ”Construire ansamblu rezidențial compus din șapte imobile în regim de înălțime D+P+3 Etaje, Locuințe colective cu funcțiuni mixte compatibile organizate în șantier, astfel se vor construi, în etapa a II-a, două blocuri D+P+3 Etaje, Locuințe colective”, prin supraetajare cu încă un nivel în limita a 20% din suprafața desfășurată a clădirilor.

Potrivit investitorilor, din terenul de 21.200 mp aferent noului complex rezidenţial, cele șapte blocuri vor ocupa doar 7.000 mp, restul suprafeței fiind dedicat spațiilor verzi, locurilor de joacă pentru copii, pergolelor, pistelor de biciclete și chiar unui iaz. În spatele magazinelor Selgros și Dedeman, aproape de Tom, Graff Pink Estate S.R.L. și-a propus să construiască șapte blocuri, cu regim de înălțime D+P+3E, pentru care a obținut autorizație de construire în martie 2020. Ansamblul rezidențial va avea și alte funcțiuni, nu numai de locuire.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.