Argus SA, AMENDATĂ pentru că a SFIDAT legile ANAF

0
1119
sursa foto: shutterstock.com

Argus SA se chinuie să scape de o amendă pe care a “încasat-o” de la ANAF pentru că nu a respectat legea privind codul de procedură fiscală. Mai exact, ANAF, în calitate de organ de executare fiscală, a înființat o poprire fiscală asupra veniturilor obținute de către debitorul Danicon Actual S.R.L. (colaborator) de la Argus SA, în calitate de terț poprit, pentru realizarea pe această cale a obligației de plată de către debitor a sumei de 10.513 lei, respectiv a sumei de 10.4077 lei, cu titlu de creanțe fiscală. Societatea nu a respectat o obligaţie ce-i revenea, prin lege, aşa că a fost amendată cu 500 de lei. Argus a contestat această amendă.

Argus SA nu a efectuat viramentul sumei datorate de debitorul său, respectiv societatea Danicon Actual SRL. În cuprinsul adreselor de înființare a popririi s-a menționat că terțul poprit este obligat: să plătească, de îndată sau după data la care creanța devine exigibilă, organului fiscal suma reținută și cuvenită, în contul indicat de organul de executare silită; să indisponibilizeze bunurile mobile necorporale poprite, înștiințând despre aceasta organul de executare silită; în cazul înființării popririi asigurătorii, cu excepția popririi asigurătorii asupra sumelor din conturile bancare, să vireze, de îndată sau după data la care creanța devine exigibilă, organului fiscal suma ind icată, în contul de garanții menționat de organul de executare silită. Astfel, din adresa de înființare a popririi nr. Din 07.02.2019 și din adresa de înființare a popririi din 07.02.2019, emise de ANAF și comunicate societăţii ARGUS SA în data de 13.02.2019 rezultă că organul de executare fiscală a înființat o poprire fiscală asupra veniturilor obținute de către debitorul Danicon Actual S.R.L. de la firma producătoare de ulei, în calitate de terț poprit, pentru realizarea pe această cale a obligației de plată de către debitor a sumei de 10.513lei, respectiv a sumei de 10.4077lei, cu titlu de creanțe fiscală.

Conform legii, în situația în care, la data comunicării adresei de înființare a popririi, terțul poprit nu datorează vreo sumă de bani debitorului urmărit sau nu va datora în viitor asemenea sume în temeiul unor raporturi juridice existente, trebuie să înștiințeeze despre acest fapt organul de executare silită în termen de 5 zile de la primirea adresei de înființare a popririi. Argus nu a înştiinţat ANAF acest lucru, fapt pentru care a fost amendată cu 500 de lei. Amendă pe care a contestat-o în instanţă, însă, pe fond, a pierdut. Societatea uzează de toate căile de atac posibile, aşa că a formult apel, pe 11 februarie.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.