Arhiepiscopia Tomisului, executată de fostul primar Marghiol, denunțătorul lui ÎPS Teodosie în dosarul “Ferma Nazarcea”

0
11574
IPS Teodosie a participat la procesiune din caleașcă. FOTO Loredana Mihai

Sute de mii de litri de vin care nu mai poate fi consumat ca atare, dar poate fi transformat în alcool, aparținând Arhiepiscopiei Tomisului, a fost scos la licitație publică, de către un executor judecătoresc, în baza unui titlu executoriu. Ne referim la cantități uriașe de vin, aflate în bazine speciale, în ferma viticolă din satul Culmea – Ovidiu, cunoscută ca ”Ferma Nazarcea”.

O publicație de vânzare, postat la avizierul Judecătoriei Constanța, anunță organizarea unei licitații publice, pe data de 15 aprilie, ora 10:00, privind vânzarea mai multor cantități de vin, în mare parte de culoare alb, aparținând Arhiepiscopiei Tomisului. Este vorba despre vin impropriu consumului direct, în cantitate totală de 278.208 litri.

Cantitatea totală de vin se află împărțită în nouă bazine, iar fiecare se scoate la licitație separat, pentru fiecare cantitate în parte existând un preț de pornire. Cert este că, în acest moment, prețurile de pornire a licitației, pentru fiecare cantitate în parte, însumate înseamnă 193.103,76 lei, însemnând aproximativ 40 de mii de euro.

Așa cum arătam mai sus, întreaga cantitate aparține Arhiepiscopiei, însă, în baza unei sentințe civile, a fost scoasă la licitație pentru recuperarea unei datorii. Dacă nu v-ați prins cine este creditorul, este chiar Niculae Marghiol, fost director al fermei Nazarcea și fost primar al comunei Ciocârlia, denunțătorul lui ÎPS Teodosie în dosarul penal privind fraudele cu fonduri APIA, în care a fost achitat.

Motivul pentru care Marghiol a dat în judecată Arhiepiscopia și a și câștigat se învârte tot în jurul Fermei Nazarcea. Mai exact, fostul angajat al Arhiepiscopiei pe post de director al Fermei Nazarcea a cerut recuperarea salariilor pe care trebuia să le primească, plus banii pe care el personal i-a cheltuit în această fermă, fără a-i mai putea recupera.

Într-o scrisoare adresată patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Marighiol l-a acuzat pe Teodosie că l-a forțat să-și dea demisia, moment în care el a cerut salariile neprimite și contravaloarea investițiilor personale, care totalizează suma de 170.000 de lei.

În cele din urmă, se pare că a avut câștig de cauză pe cale legală. Acum trebuie ca cineva să cumpere tot vinul acela învechit, care nu poate fi consumat în starea actuală, ci trebuie transformat în alcool sau în oțet.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.