Scandal şi tulburare de posesie! A câștigat un apartament la licitație, dar nu se poate muta în el: proprietarii blocului nu-i permit accesul și i-au distrus branșamentele la utilități

0
1553

O constănțeancă, proprietar al unui apartament dobândit prin adjudecare, în urma unei licitații publice, organizată de un executor judecătoresc, se luptă de câteva luni să își intre în drepturi, după ce doi indivizi, frați, din același bloc, îi bagă bețe în roate pentru a nu-i permite acesteia să se mute. De fapt, cei doi frați, proprietari ai întregului imobil, nu suportă gândul că altcineva urmează a se muta în ”blocul lor”.

În speță, este vorba despre un bloc cu 5 niveluri, situat chiar peste drum de Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Constanța.

Proprietarii acestuia sunt doi frați, Zamani P. și Zamani G., care au locuit împreună în acest imobil, la etajele 1 și 2, fiecare etaj fiind ocupat de câte un singur apartament, iar la parterul blocului se află un spațiu comercial, care este închiriat.

Anul trecut, unul dintre frați, mai exact Zamani P. a pierdut apartamentul de la etajul 1, din cauza unui credit făcut la Banca Transilvania pe care nu l-a mai achitat, iar banca i-a scos apartamentul la licitație, fiind adjudecat, în luna noiembrie, de G. I., o femeie care l-a obținut legal de la bancă. De jumătate de an, de când a devenit proprietar, nu a fost chip să se mute în locuință, pentru că nu mai are utilități:  frații Zamani i-au distrus branșamentele pe casa scării, atât la curent cât și la gaze, nu mai are nici apă, iar ori de câte ori au venit reprezentanții furnizorilor de curent sau gaze să remedieze problemele, au fost luați la goană și amenințați de cei doi frați. De ce? Pentru că, spun ei, este nevoie de acordul lor pentru a reface branșamentele respective, cu toate că acestea au existat!

Mai mult decât atât, noua proprietară a apartamentului a fost amenințată în toate felurile.

Am fost amenințată că dacă urc mai sus de etajul 1 îmi rup picioarele. Pe data de 1 martie m-au îmbrâncit pe scări, m-au înjurat și m-au scuipat. Atunci a fost momentul când am decis să merg la Poliție, unde am depus plângere. Mi-au distrus racordul la rețeaua electrică, la fel și cel de la gaze. Am solicitat celor două companii să trimită echipe ca să-mi remedieze problema, dar nu a fost chip. Muncitorii au fost amenințați și dați afară din bloc de cei doi frați, care nu vor să priceapă că acest apartament a fost scos la licitație, iar ei nu mai sunt proprietari pe el. Au spus că nu există casa scării, că este exclusiv a lor. Nimeni nu se poate apropia, mai ales după ceea ce s-a întâmplat la Onești. Oamenii se tem de cei doi și chiar vecinii care locuiesc în zonă îi știu de recalcitranți. Sunt disperată și nu mai știu ce să fac. Stau cu dreptatea în mână, dar degeaba”, ne-a declarat persoana în cauză.

Mesaje de amenințare

Interesant este și faptul că cel care a pierdut apartamentul, Zamani P. ar fi avut pretenții financiare de la noua proprietară a imobilului, pentru a-și construi o casă, deși femeia nu are nicio obligație în acest sens. Mai mult, individul i-a trimis mesaje de amenințare, în care spune clar că ea nu va avea niciodată utilități și geamurile întregi la apartament.

Redăm în continuare mesajele trimise de Zamani P., exact așa cum au fost scrise, cu tot cu greșelile aferente:

Vai vai am pierdut casa pe 950 E o să aveți belele mari cu mine geamurile le anchideți sper să nu le sparg eu da

Nai vrut să vb cu mine dădeai ceva și era liniște așa stai cu ceartă tot timpu

K dna ce să mai lungim vb mergeți unde vreti gaze niciodată geamurile din spate anchse da și energie mai aveți de așteptat multtttt.

Deci stric tot acolo daaaaa”.

Ceea ce s-a și întâmplat. Oamenii au distrus tot ce au putut, pentru ca femeia să nu se poată muta, după cum susține chiar ea. Din acest motiv, la Secția 1 Poliție a fost depusă plângerea penală împotriva celor doi indivizi, pentru, distrugere și amenințare, urmând a fi depusă încă o plângere, pentru tulburare de posesie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.