UPDATE. Arhiepiscopia Tomisului roagă, din nou, Tribunalul Constanța să permită pelerinajul de Sfântul Andrei

0
406

Judecătorii Tribunalului Constanța vor analiza vineri, 26 noiembrie a.c.,, din nou, oportunitatea organizării pelerinajului la peştera Sfântului Andrei, în zilele de 29 şi 30 noiembrie, în contextul pandemiei de coronavirus, în care o serie de măsuri sunt impuse a fi respectate.

Astfel, magistrații au fost sesizați de către Arhiepiscopia Tomisului dar şi alți enoriaşi cu o cerere prin care se solicită a se emite o ordonanță preşedințială în acest sens.

La Tribunalul Constanța sunt prezenți reprezentanțiul legal al Arhiepiscopiei Tomisului, avocata Diana Iovanovici Șoșoacă pentru a susține pledoariile menite să convingă instanța să permită organizarea pelerinajului pentru toți enoriaşii care doresc să meargă la peşteră.

Facem precizarea că aceasta este și parte reclamantă în proces: ”Am solicitat, din nou, suspendarea hotărârii CJSU Constanța, printr-o altă procedură, cea a ordonanței președințiale, care se judecă în regim de urgență”, spune aceasta.

Membrii AUR au venit, iar, în zona Tribunalului Constanța, pentru a susține Arhiepiscopia Tomisului. Aceștia sunt legitimați deja de către jandarmi.

În momentul în care avocata Diana Iovanovici Șoșoacă a ieșit de la instanță, aceasta a precizat că Arhiepiscopia deja s-a pregătit pelerinajul de Sf. Andrei.

”Am avut două procese, primul a fost cel inițiat de Arhiepiscopia Tomisului prin IPS Teodosie și am mai inițiat o procedură, o ordonanță președențială cu privire la suspendarea provizorie a Hotărârii CJSU prin care se restricționează dreptul la pelerinaj. Deocamdată a rămas în pronunțare, evident că instanța și-a invocat inadmisibilitatea, am contracarat cu ceea ce am spus, ne-am pronunțat și pe fond și acum vedem ce o să fie. Este încercarea noastră de a aranja legal și amiabil cu autoritățile, dacă acestea nu înțeleg să ne respectă dreptul din constituție. Așteptăm pronunțarea. Noi pe 30 suntem la Peștera Sfântului Andrei, așa cum trebuie să fim pentru că este o sărbătoare națională. Nimeni nu poate încălca legea fundamentală. Autoritățile să își bage mințile în cap și să nu mai facă ce au făcut la Iași. Arhiepiscopia deja a aranjat acolo, are și termometre, și culoare de mers și măști, deci se vor respecta măsurile. În urma niciunui pelerinaj nu a crescut numărul de infectări”, a declarat avocata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.