Arhiepiscopul Tomisului, despre credință și știință la hirotonia neurochirurgului Ștefan Mindea: “Religia merge dincolo de știință; iubeşte credinţa mai mult decât medicina”

0
849

Iubeşte credinţa mai mult decât medicina! Discutăm despre renumitul neurochirurg Ştefan Mindea, hirotonit preot.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre credință și știință la hirotonia Pr. Ștefan Mindea, neurochirurg: " Religia merge dincolo de știință, dar știința poate să facă începutul inteligibil al credinței. Și s-au întâlnit astăzi într-un medic iscusit. A spune că Pr. Mindea este un câștig este un cuvânt prea ușor. Este sublim!"Pr. Ștefan Mindea: "Orice boală trupească are și o bază sufletească. Consider că orice medic, în condiții perfecte, ar fi și preot. Este o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor…A rămâne în România a venit prin gura Părintelui Iustin Pârvu. Facem mânăstire pentru viitorul copiilor noștri."

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Luni, 8 iunie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre credință și știință la hirotonia preotului dr. Ștefan Mindea: “Religia merge dincolo de știință, dar știința poate să facă începutul inteligibil al credinței. Și s-au întâlnit astăzi într-un medic iscusit. A spune că preotul. Mindea este un câștig este un cuvânt prea ușor. Este sublim!

Preotul şi neurochirurgul Ștefan Mindea susţine că: “Orice boală trupească are și o bază sufletească. Consider că orice medic, în condiții perfecte, ar fi și preot. Este o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor (…). A rămâne în România a venit prin gura Părintelui Iustin Pârvu. Facem mânăstire pentru viitorul copiilor noștri“. El susţine că şi-a dorit să fie preot, pentru că “este cea mai mare chemare posibilă”.

Cum va îmbina cariera de medic cu cea de slujitor al lui Dumnezeu? “Eu cred că aceste două domenii merg mână în mână. Dacă ne gândim şi din punct de vedere istoric, cei leproşi erau trimişi la preoţi. Biserica noastră este plină de sfinţi care vindecau“, a precizat renumitul medic.

Iată cum a decurs Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur oficiată luni, 8 iunie a.c., de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la sfinţirea Paraclisului Mănăstirii “Văcăreştii Noi” din localitatea Lumina.

Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la sfintirea Paraclisului Manastirii "Vacarestii Noi" – Lumina, Jud. Constanta

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Duminică, 7 iunie 2020

După sfințirea clopotelor Mănăstirii “Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, Înalt Prea Sfințitul Teodosie a tras clopotele în mod inaugural.

Arhiereul trage clopotele!

Arhiereul trage clopotele!După sfințirea clopotelor mănăstirii “Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a tras clopotele în mod inaugural.

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Luni, 8 iunie 2020

Alexandra VASILE

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.