Armata, MAI-ul, SRI-ul și Telecomunicațiile Speciale desfășoară un exercițiu de amploare. Sunt angrenați și rezerviștii

1
4333

Pe lângă exercițiile militare obișnuite, în ultima perioadă, în contextul situației tensionate de la granița Ucrainei cu Rusia, în România se mobilizează forțe pentru a pune în practică noi situații și scenarii. Un astfel de exercițiu ce implică mii de oameni, inclusiv rezerviști se desfășoară în Ilfov și Călărași concomitent.

Potrivit Prefecturii Călărași, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 13-16 aprilie 2021, în judeţele Ilfov şi Călăraşi se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare. Acesta are drept scop verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Pe timpul exerciţiului, rezerviştii cu domiciliul în judeţul Călăraşi cuprinşi în planurile de mobilizare vor fi chemaţi la unităţile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Voi astia aflati la vremelnic la putere , dati-ne drepturile noastre de pensionari conform legii 223/ 2015 asa cum le-ati dat si la magistrati .Altfel sa nu va bazati pe noi !
    Ne-ati mintit si ne-ati blamat tot timpul ca avem ,,speciale ” in permanenta si acum aveti nevoie de noi ?
    Face-ti cu adevarat sa ne simtim ,,speciali” si nu cersetori !
    Semneaza un pensionar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.