Asociația Constanța Altfel încearcă, în continuare, să blocheze continuarea lucrărilor la Catedrala Eroilor din parcul Casei de Cultură

0
925

Asociația Constanța Altfel a atacat cu recurs decizia Tribunalului Constanța, ai cărui magistrați au respins cererea sa de anulare a autorizației de construire emise pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Eroilor din parcul Casei de Cultură.

 Asociația Constanța Altfel a înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța recursul împotriva deciziei Tribunalului Constanța de la începutul lunii noiembrie 2020, care i-a respins, ca lipsită de interes, cererea formulată în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului Şi Parohia Sfânta Treime.

Asociația solicitase anularea autorizației de construire numărul 201/08.02.2019, care a permis continuarea lucrărilor aprobate cu autorizația de construire nr. 1/03.01.2013 „Construire Catedrala Eroilor Sfânta Treime, paraclis și amenajare exterioară a accesului“. Tribunalul a respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei, ca neîntemeiată, dar a admis excepţia lipsei de interes, respingând cererea formulată de Asociaţia Constanţa Altfel.

Decizia, însă, nu a fost definitivă, așa că aceasta a atacat-o cu recurs, urmând a se stabili primul termen în dosarul de pe rolul Secției II Civile, de Contencios Administrativ și Fiscal a Curții de Apel.

Deocamdată, executarea autorizației de construire ce permite continuarea lucrărilor este suspendată, din data de 3.10.2019, după ce asociația a avut câștig de cauză în acest sens, în recurs: Curtea de Apel, casând hotărârea atacată și, rejudecând, a dispus, definitiv, admiterea cererii de suspendare.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.