Asociația Dăruiește Aripi a recondiționat și a dotat saloanele dedicate copiilor cu arsuri din cadrul Spitalului Județean Constanța

0
653

Asociația Dăruiește Aripi a încheiat lucrările de modernizare a saloanelor dedicate copiilor cu arsuri din cadrul secției de Chirurgie de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, spațiu care nu a  fost niciodată modernizat, de la construcția spitalului, din anul 1969.  

S-au implicat în acest proiect pentru a contribui la șansele de vindecare ale copiilor cu arsuri din zona de Sud-Est a României, aceasta fiind singura secție ce deservește astfel de cazuri. Pe lângă lucrările de recondiționare în care au folosit materiale specifice de combatere a infecțiilor intraspitalicești, au dotat spațiul cu echipamente medicale, identificate împreună cu doctorii din această secție.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 25.000 euro, jumătate din această sumă reprezentând servicii pro bono, oferite de o firmă de construcții din Constanța, care vrea să rămână anonimă. În fiecare an, aproximativ 400 de copii sunt internați aici cu arsuri sau cu nevoie de îngrijire specifică post operatorie, în mediu aseptic. Secția de chirurgie pediatrică se confruntă cu  o criză acută de locuri disponibile pentru cazuistica curentă.

„Dacă m-ați întreba de ce am ales să renovăm saloanele dedicate copiilor cu arsuri în timp ce derulam alte proiecte majore și având timpul extrem de limitat, răspunsul meu ar fi incendiul din Colectiv. Ceea ce am reușit să realizăm pentru secția de Chirurgie Pediatrică este o șansă în plus la viață și la vindecare pentru copiii cu arsuri­­ din zona noastră. Vrem să mulțumim sponsorilor noștri, Metropolitan Life (prin United Way Romania) și Vestas CEU România pentru că au înțeles nevoia acestui proiect. Le suntem recunoscători, fără ei nu am fi putut să finalizăm aceste lucrări și să achiziționăm echipamentele”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.

Până la acest moment, Asociația Dăruiește Aripi a dotat Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Județean Constanța cu echipamente și dispozitive medicale în valoare de peste 66.000 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.