COVID-19. Jandarmii constănțeni au aplicat amenzi de 60.000 de lei într-o săptămână

0
619
Echipaj de jandarmi

Peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 02 – 08 noiembrie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 710 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 60.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2(700 sancţiuni contravenţionale dintre care 600 avertismente şi 100 amenzi în cuantum total de peste 57000 lei), dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acţionat pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a a meciurilor de fotbal C.S Axiopolis Cernavodă – F.C. Înainte Modelu  şi  C.S. Axiopolis Cernavodă – C.S. Gloria Albeşti,   ameciului de rugby C.S. Năvădari – C.S.M. Galaţi,  precum şi a două turnee de volei feminin, organizate la Constanţa şi Medgidia, fiind prezenţi şi în zona localităţilor Ovidiu şi Fântânele, unde s-au instituit măsuri de carantinare zonală.

Săptămâna trecută au mai fost executate 78 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete şi 20 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliție Transporturi Constanța.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la obiectivele din competenţă, fiind prezenţi şi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

”Recomandăm cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune”, transmit aceștia.

dav

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.