Asociația Dăruiește Aripi dotează Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean Constanța cu un ecograf performant

0
1118

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf nou în sprijinul activității medicale a Clinicii de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică de la Spitalul Județean Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Echipamentul  îmbunățește serviciile medicale clinice din cadrul secției, asigurând creșterea calității actului medical prin depistarea malformațiilor la nou-născuți și sugari și patologia curentă traumatică la copii: apendicite, entorse, luxații, fracturi, etc.

În fiecare an, peste 4000 de copii din zona de Sud-Est a României necesită intervenții  chirurgicale ce pot fi realizate doar aici, datorită complexității cazurilor și existenței unei     echipe multidisciplinare pediatrice, care include chirurgia, neonatologia, oncologia și gastroenterologia.

„Recent am finalizat lucrările de modernizare a saloanelor dedicate îngrijirii copiilor cu arsuri din această secție și medicii ne-au anunțat că s-a defectat și ecograful, un instrument extrem de util în stabilirea zilnică a diagnosticelor la copiii cu traumatisme și nou-născuții cu suspiciunea de displazie de șold. Ne-am mobilizat rapid și, cu sprijinul sponsorilor noștri, am reușit achiziționarea acestui ecograf extrem de necesar. Vrem să mulțumim sponsorilor noștri care răspund prompt la strigătele de ajutor atunci când este nevoie de implicare comunitară în județul Constanța”, a declarat Alina Pătrăhău, Fondator Dăruiește Aripi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.