Asociația Dăruiește Aripi dotează secția de Neonatologie de la Constanța cu un ecograf de ultimă generație

0
877
Asociația Dăruiește Aripi a făcut o nouă donație pentru Spitalul Județean Constanța. FOTO Dăruiește Aripi

Asociația Dăruiește Aripi a achiziționat un ecograf performant pentru susținerea activității medicale a secției Neonatologie din cadrul  Spitalul Județean Clinic de Urgență Sf Apostol Andrei Constanța prin ajutorul financiar oferit de către Grupul CELCO. Secția nu a beneficiat niciodată de un astfel de echipament, a cărui valoare se ridică la suma de 300.000 lei.

Echipamentul este folosit pentru diagnosticarea rapidă și mult mai corectă a diverselor patologii neonatale, cum ar fi: marformații cardiace, afecțiuni cerebrale și digestive. Achiziția lui scade numărul transferurilor nou-născuților și așa instabili, către alte secții din țară, unde erau trimiși doar pentru punerea diagnosticului. Un beneficiu major îl constituie micșorarea timpului până la instituirea corectă a tratamentului, crescând astfel șansele copilului la supraviețuire și sănătate.

La finele anului trecut, anunțam finalizarea lucrărilor de construcție a secției, în valoare de peste 2.060.000 euro. Aceasta a fost doar o etapă a luptei la care ne-am agrenat – scăderea mortalității neonatale din sud-estul României,  iar achiziția echografului este extrem de importantă în acest scop, în dezvoltarea structurală a serviciilor de neonatologie din Dobrogea” a declarat Alina Pătrăhău –  fondator asociația Dăruiește Aripi.

 „Acest echipament este unul pe care ni-l dorim de multă vreme, iar acum, că îl avem, calitatea actului medical este îmbunătățită. Vreau să mulțumesc asociației Dăruiește Aripi, care este mereu lângă noi și totodată companiei CELCO care a înțeles cât este de important ca micuții născuți cu probleme să aibă șanse reale la viață și sănătate” a declarat Dr. Livia Frațiman, șef secție neonatologie, Spitalul Județean Constanța.

De-a lungul anilor, Grupul CELCO s-a implicat cu consecvență în numeroase acțiuni sociale și a realizat investiții în interesul comunității. Suntem în permanență conectați cu nevoile spitalelor constănțene, acum mai mult decât oricând, când trebuie să dăm dovadă de solidaritate și responsabilitate. Apelul Asociației Dăruiește Aripi nu putea rămâne fără soluții și de aceea am înțeles că este nevoie să acționăm rapid pentru achiziționarea echografului care salvează vieți. Misiunea noastră nu se oprește aici și ne bucurăm că prin faptele și implicarea noastră reușim să creștem calitatea vieții și să aducem speranță acolo unde este nevoie de noi”, a precizat Niculae Dușu, Președinte Grup CELCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.