Containere sau corturi în curtea școlii! Anisie: Sunt clase suprapopulate, actuala infrastructură nu permite distanțarea între elevi

0
533

Unul dintre scenariile analizate de autorități pentru noul an școlar, în cazul unui nou val de COVID-19, care ar impune păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, în sălile de clasă, ar fi instalarea unor corturi sau containere în curtea școlii, a a anunțat luni, 8 iunie a.c., ministrul Educației, Monica Anisie.


Ea a spus că Ministerul Educației trebuie să găsească o soluție pentru distanțarea fizică a elevilor, odată cu noul an școlar, pentru că infrastructura actuală, mai ales în mediul urban, nu permite păstrarea unei distanțe de 2 metri între elevi, pentru a evita îmbolnăvirile.

“Sunt clase suprapopulate, de 30 sau de peste 30 de elevi și, așa cum prevede ordinul ministrului Sănătății, trebuie să existe o distanță de 2 metri între elevi în față, în spate, lateral stânga, dreapta. Asta înseamnă că într-o sală de sport ar trebui să intre cel mult 10 elevi. Ministerul Educației și autoritățile locale trebuie să găsească soluții în cazul în care va veni al doilea val de îmbolnăviri, așa cum prevăd specialiștii, ca să nu îi expunem pe elevi“, a menționat Anisie.


Ministrul Educației a afirmat, răspunzând unei întrebări, că una dintre soluții ar fi ca o parte dintre elevi să meargă la școală, prin rotație, iar o altă parte să participe la cursuri online. Un alt scenariu analizat este montarea de containere sau corturi în curtea școlilor.


În această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelul din alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi – lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri“, a adăugat ministrul Educației.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.