Asociația Elevilor din Constanța solicită guvernanţilor mobilizarea de urgenţă pentru asigurarea accesului la educaţie

0
509Asociaţia Elevilor din Constanţa face apel la guvernanţi să înceteze cu măsurile făcute pentru imagine politică şi să asigure dreptul constituţional la învăţătură tuturor elevilor din România!

Într-un interviu acordat unui post de televiziune prim-ministrul României, Ludovic Orban, asigura că anul şcolar va fi finalizat şi că examenele naţionale se vor susţine. Premierul a mai menţionat că profesorii vor trebui să îşi intensifice predarea online după vacanţă, însă fără a menţiona vreo formă prin care Guvernul sau Ministerului Educaţiei va asigura accesul la educaţie copiilor din mediile rurale sau din cele defavorizate.

Amintim că elevii au atras atenţia privind necesitatea asigurării dreptului la educaţie, solicitând autorităţilor să realizeze în regim de urgenţă o achiziţie publică de tablete şi abonamente la internet, astfel încât procesul de învăţare să nu fie împiedicat de situaţia materială a unui elev.

Solicitarea a fost făcută ţinând cont de faptul că încetarea activităţii şcolare va afecta în mod negativ performanţele elevilor la examenele naţionale, deoarece va exista o pauza prea mare în care o parte dintre elevi nu vor avea acces la o recapitulare a materiei sub îndrumarea unui profesor. Din această cauză, şcoala online necesită reglementări clare, impuse prin lege, pentru a ne asigura că predarea se realizează de către toate cadrele didactice.

Totodată, au fost prezentate de preşedintele Comisiei de Învăţământ a Senatului, Liviu-Marian Pop, posibile modificări ale Legii educaţiei naţionale, pentru a introduce metode de evaluare şi susţinere a examenelor în mediul online. Aceste propuneri pun în evidenţă necesitatea fiecărui elev de a avea acces la un dispozitiv conectat la internet în contextul în care data de începere a cursurilor nu este sigură şi există posibilitatea unui nou val al pandemiei în toamnă, când este programat să înceapă un nou an şcolar.

Aşadar, Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită Ministerului Educaţiei şi Guvernului României să înceapă de urgenţă demersurile pentru a achiziţiona tablete conectate la internet, astfel încât după vacanţă predarea online să devină obligatorie şi accesibilă tuturor.

“Din momentul în care orele de curs au fost suspendate, au existat foarte multe întrebări ale elevilor, profesorilor ş i părinţilor privind acest an şcolar, examenele ş i cum se va realiza procesul de învăţare online. Măsurile concrete ş i prezentarea unor numere clare au fost înlocuite cu discursuri lungi, care nu spun nimic. După această vacanţă este necesar ca ş coala online să devină obligatorie ş i accesibilă tuturor, pentru că altfel ne vom trezi cu elevi care nu au avut acces la niciun fel de educaţie timp de două luni şi care vor fi nevoiţi să susţină examenele oricum. A fost tăiată din materie, dar recapitularea trebuie să existe sub îndrumarea unui profesor în mod obligatoriu”, a declarat Andreea Sabina Spătariu, președinrele AEC.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.