Asociația Patronală RESTO, la discuții cu secretarul de stat, Paul Ene. Ce le-a promis acesta

0
120

În cursul zilei de marți, 27 aprilie, a.c., delegatia RESTO s-a întâlnit, la București, cu Paul Ene, Secretarul de Stat responsabil de turism în Ministerul Economiei, Atreprenoriatului și Turismului. În cursul acestei întâlniri au fost abordate teme legate de sezonul estival din acest an, situația plajelor și a activităților comerciale ce pot fi desfășurate în acest an pe plajele noi.

Președintele RESTO, Aslan Egevit, a precizat că au fost discuții și în ceea ce privește schema de ajutor de stat pentru operatorii din HoReCa.

“Am abordat temele legate de sezonul litoral 2021, situația plajelor, problemele legate de administrarea măsurilor de sprijin M2 si M3, precum și a schemei de ajutor care va compensa 20% din pierderea anului 2020, comparativ cu 2019. Am agreat că va fi modificată legislația privind Organizațiile de Management de Destinatie, astfel încât operatorii privați să aibă cu adevarat un cuvânt important de spus în administrarea taxelor de turism pe care ei le platesc”, a precizat președintele RESTO.

La rândul său, Corina Martin, președinte de onoare RESTO, a specificat că a cerut explicații cu privire la faptul că masca de protecție va fi obligatorie pe plajă și în apă.

“O întâlnire în care am fost plăcut surprinși de deschiderea față de dialog și față de interesele și drepturile antreprenorilor. Totusi, am cerut explicații privind declarația făcută săptămâna trecuta de domnul Ene, precum că masca va fi obligatorie pe plajă și în apă. Ni s-a motivat că declarația nu a fost corect preluată și că, de fapt, sensul nu a fost acesta. Am cerut și am primit asigurări că Ministrul Năsui și Secretarul de Stat Ene vor promova în spațiul public, vacanțele în România și turismul românesc, așa cum este și firesc“, a specificat Corina Martin.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.