Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale sprijină pregătirea procurorilor constănțeni pentru interacțiunea cu copiii victime

0
118
Camera audiere minori - Foto: Focus Press

Institutul Național al Magistraturii continuă formarea procurorilor pentru interacțiunea cu victimele minore ale infracțiunilor sexuale, de această dată în teritoriu, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale.

Tot mai mulți copii intră în contact cu sistemul judiciar, iar cele mai noi date indică faptul că pandemia generată de COVID-19 a exacerbat abuzurile sexuale împotriva copiilor. Conștientizând importanța unei noi abordări în acest domeniu atât de sensibil, procurorii constănțeni vor participa la programe speciale de formare centrate pe tema copiilor victime, gazdă fiind de această dată Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Tema seminarului este: INVESTIGAREA ABUZURILOR SEXUALE COMISE ASUPRA MINORILOR. TEHNICI DE AUDIERE A MINORILOR. PROCEDEE PROBATORII SPECIFICE.

Formatori:

Din partea Institutului Național al Magistraturii participă procurorul criminalist Marian Trușcă, formator în tehnici de audiere a minorilor, autorul unei metodologii privind investigarea cauzelor de abuz sexual împotriva copiilor din România.

Medicul legist Ligia Bărbării, genetician și membru fondator al Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, va vorbi despre importanța examinării medico-legale în conservarea dovezilor medicale și a dispunerii de expertize genetice judiciare în agresiunile sexuale cu victime minori.

În februarie 2021, Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale a inaugurat primele trei camere de audiere pentru minori, victime ale infracțiunilor sexuale, în Constanța, Focșani și Râmnicu Vâlcea.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.