Asociația Studenților și Medicilor Voluntari a lansat proiectul “Salvăm o Viață, Resuscităm, Defibrilăm”

0
166

Asociația Studenților și Medicilor Voluntari a lansat, luni, 4 octombrie a.c., proiectul “Salvăm o Viață, Resuscităm, Defibrilăm”. Acesta are ca scop promovarea importanței cunoașterii noțiunilor de evaluare primară, resuscitare dar și defibrilarea precoce.

De ce acest proiect? Din cauza pandemiei și a resctricțiilor tinerii voluntarii ASMV au luat inițiativa de a promova, de a aduce în fața tinerilor prin mediul online importanța cunoașterii noțiunilor de evaluare primară, resuscitare dar și defibrilarea precoce (importanța existenței defibrilatoarelor în locuri aglomerate și cunoașterea folosirii lor).

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 3 luni (octombrie, noiembrie și decembrie). Pe parcursul acestei perioade se vor realiza materiale informative (descriere, poze, video) despre ce înseamnă și cum se realizează: evaluarea primară, resuscitarea cardiopulmonară și defibrilarea (cu ajutorul defibrilatorului automat); se va realiza un spot de 30 sec care să resusciteze interesul tinerilor pentru domeniul medical, mai ales primul ajutor, un film cu durata de 5 – 10 minute a cărui scenariul va cuprinde simularea unui stop cardiorespirator precum și realizarea unui grup de lucru în mediul online cu tinerii interesati despre primul ajutor.

Menționăm că se va desfășura 90% în mediul online, activitățile din cadrul proiectului fiindca realizate de voluntari acasă, iar la realizarea filmului vor participa doar 4 persoane tineri care vor respeca măsurile de siguranță pentru covid 19 (sunt vaccinați cu cele 2 doze, vor purta mască FPP2 și mănuși) Pentru realizarea acestui proiect Asociația Studenților și Medicilor Voluntari este susținută de către ZipEscort.

Asociația Studenților și Medicilor Voluntari este o structură asociativă, nonprofit, având ca scop educarea, informarea şi dezvoltarea în domeniul medical a comunității, precum şi acordarea de ajutor moral şi material persoanelor suferinde.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.