ASPA IVETS vrea ca CJC să colaboreze cu ea pentru salvarea animalelor maltratate de către stăpâni

0
81
Cai legați pe marginea lacului Zarguzon. FOTO Focus Press

Din octombrie 2020, administrația județeană trebuie să asigure continuu și permanent servicii de adăpostire a animalelor ce sunt confiscate de către polițiști, deoarece sunt maltrate. Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor IVETS vrea ca CJC să colaboreze cu ea pentru salvarea acestora.

La începutul lunii decembrie 2020, Consiliul Județean Constanța a lansat în consultare publică proiectul de hotărâre privind asigurarea cu caracter continuu și permanent a serviciilor de adăpostire a animalelor de pe raza județului Constanța, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost. Iar cei interesați au putut transmite propuneri, sugestii sau recomandări, până luni, 3 ianuarie a.c.

Potrivit regulamentului lansat în consultare, administrația județeană dorește să încheie contracte de prestare servicii cu adăposturi publice sau private ori grădini zoologice, acvarii publice, centre de reabilitare etc., care să se ocupe de capturarea, preluarea, ridicarea, asistență veterinară de urgență, inclusiv intervenția chirurgicală (la nevoie), transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor animalelor confiscate de către polițiști.

În această perioadă, Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) IVETS din Giurgiu a transmis o propunere de colaborare Consiliului Județean Constanța, prin încheierea unui acord de parteneriat sau prin aderarea la asociație.

Deocamdată, CJC organizează dezbatere publică privind Proiectul privind asigurarea cu caracter continuu și permanent a Serviciilor publice de adăpostire a animalelor, de pe raza județului Constanța, ce fac obiect al unui ordin de plasare în adăpost și aprobarea Regulamentului acestora.

Întalnirea va avea loc vineri, 14 ianuarie a.c., ora 10.00, în Sala Remus Opreanu din incinta CJC. Evenimentul se va desfășura și on-line (în sistem videoconferință), prin intermediul aplicației Cisco Webex Meetings.

Menționăm că ASPA IVETS se află în atenția opiniei publice de mai mult timp, mai mult după ce polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu cei din Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Giurgiu, au efectuat, în data de 26 iulie a.c., o descindere la adăpostul ASPA IVETS din satul Uzunu (comuna Călugăreni, județul Giurgiu). Acțiunea a vizat un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și uciderea animalelor cu intenție, fără drept.

De asemenea, numele medicului veterinar Valentin Istrate, soțul președintelui asociației, Florentina Istrate, a apărut în scandalul legat de moartea Cristinei Țopescu.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.