ASPTMR Constanța: Prejudecățile cu privire la pacienții cu tuberculoză nu se bazează pe studii științifice avizate, ci se nasc din ignoranță, frică sau din cutume

0
26

România este pe primul loc la răspândirea tuberculozei. Misiunea specialiștilor este de a eradica tuberculoza concentrându-se pe nevoile pacienților cu tuberculoză și Tuberculoză Multi-Drog Rezistentă precum și reprezentarea lor în fața autorităților. Prejudecățile cu privire la persoanele afectate de tuberculoză nu se bazează pe studii științifice avizate, ci se nasc cel mai frecvent din ignoranță, frică sau din cutume.

Cauzele apariției discriminării pe criterii medicale au la bază lipsa educației și a informării corecte cu privire la tratarea și prevenirea apariției bolilor. Dacă ți s-au încălcat drepturile de pacient, ai fost discriminat sau nu ai beneficiat de tratament egal, sună la numărul de telefon: 0725513562, iar un expert va prelua cazul tău.

Proiectul este derulat de către UNOPA – Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA în parteneriat cu COPAC -Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, cu sprijinul ASPTMR (Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă) Constanța, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.