Atac cu macetă la Paris: doi oameni sunt în stare gravă

0
211
Un atac armat a avut loc lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo, la 5 ani de la atacul armat sângeros. Foto: Profimedia Images

Cel puțin doi oameni au fost înjunghiați vineri, 25 septembrie a.c., la Paris, lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo. Autoritățile au anunțat că ancheta a fost preluată de parchetul antitero și că au fost reținuți doi suspecți. După atacul din 2015, redacția revistei de satiră a fost mutată la o adresa secretă, scrie Digi24.ro

Autoritățile franceze au revizuit bilanțul atacului, în prezent fiind vorba despre doi oameni grav răniți. Cei doi sunt angajații unei companii de producții TV.

„Cei doi colegi fumau în afara clădirii, pe stradă. Am auzit țipete. Am mers la fereastră și l-am văzut pe unul dintre colegi plin de sânge, în timp ce era urmărit de un bărbat înarmat cu o macetă”, a spus unul dintre angajații companiei Premières Lignes.

Compania are biroul pe strada Nicolas Appert, aflată la intersecția cu Bulevardul Richard Lenoir, unde revista Charlie Hebdo își avea sediul.

Totodată, autorităţile franceze au anunțat că au reținut doi suspecţi, iar investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist, care face cercetări cu privire la „o tentativă de asasinat de natură teroristă”. Primul suspect a fost reţinut la câteva minute după atac, iar al doilea după aproximativ o oră.

Informațiile cu privire la un posibil pachet suspect nu s-au confirmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.