Atacatorul cu cuter de la Judecătoria Constanța, trimis în judecată

0
138

Individul care și-a atacat fosta concubină în sala de ședințe a Judecătoriei Constanța cu un cuter și a tăiat-o pe față a fost trimis în judecată.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată a inculpatului A.B., cu antecedente penale, în stare de arest preventiv,  pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 194 alin. 2 C.pen., a infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice, faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 371 C.pen., precum și a infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 372 alin. 3 C.pen., toate cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 C.pen.

 În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului A.B. s-au reţinut următoarele:

„La data de 23.06.2022, în jurul orelor 11:37, în timp ce se afla în incinta Judecătoriei Constanța, situată în municipiul Constanța, strada Traian nr. 33, județul Constanța, în sala de judecată nr. 1, unde se desfășura o ședință de judecată și în interiorul căreia se mai aflau aproximativ zece persoane (judecător, grefier, avocați, justițiabili), așteptând să fie strigată cauza, A.B., fostul concubin al persoanei vătămate C.M.L., venind din spate, cu intenția de a-i produce un prejudiciu estetic grav și permanent, a agresat-o fizic pe aceasta, în sensul că a tăiat-o cu o lamă tip cutter, pe care o avea asupra sa, în zona obrazului drept, provocându-i acesteia o plagă cu lungimea de aproximativ 10 cm, leziune care necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale, acțiune care a generat, de asemenea, o stare de temere și indignare în rândul celorlalte persoane prezente, tulburând astfel ordinea și liniștea publică“, au precizat procurorii.

Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.