Primarul Vergil Chițac: „Așteptăm 30.000 de turiști în Mamaia. Agenții economici sunt pregătiți să răspundă nevoilor acestora”

1
393

Primarul municipiului Constanța, alături de viceprimarul Ionuț Rusu, participă vineri, 12 august a.c., la o conferință de presă, desfășurată în stațiunea Mamaia, pe plaja H2O.

„Avem un weekend prelungit, ocazionat de Sfânta Maria, dar și de Ziua Marinei. Ne așteptăm ca 30000 de turiști sa vina în Mamaia. Agenții economici sunt pregătiți sa răspundă nevoilor turiștilor”, a declarat Chițac.

Edilul-șef a precizat că proiectul de lărgire a plajelor este cel important care s-a implementat în Constanța.

„Anul trecut exista discuția aprinsă ca turiștii nu vin în Mamaia din cauza lățimii plajelor. Stoparea eroziunii cred ca este cel mai important proiect care s-a implementat în Constanța. Este un proiect pe doua generații. Deja în unele zone eroziunea a fost mai accentuată de la înnisipare, deja 40 de metri. Sigur că sectoarele de plajă, fiind închiriate, operatorii trebuie să facă de așa manieră încât ele sa devina o atracție și pentru turiști”, a mai spus primarul Chițac.

Vergil Chițac a făcut trimitere la dezvoltarea stațiunii Mamaia, „fără viziune”, făcând referire la vechiile administrații.

„Ce s-a întâmplat după 1990 a fost dezvoltarea stațiunii Mamaia fără vreo viziune. Unii din vechile administrații s-au gândit ca au talent, dar fără sa se gândească la operatorii economici, turism și afacerile din stațiune”, a mai precizat primarul Constanței.

Edilul-șef nu este, încă, mulțumit de cum arată stațiunea Mamaia.

„Mamaia arată mai bine ca anul trecut, dar nu așa cum doresc eu. Poate și eu sunt pretențios. Sunt spații comerciale, clădiri care nu arată bine. Trebuie sa se alinieze statutului de stațiune. Sunt zone cu spații verzi neîngrijite pentru ca aparțin unor privați, dar nu știm cui, retrocedate, pentru că nu au declarat contractele la OCPI, știu ca sunt în ilegalitate și așteaptă sa treacă termenul de prescriere”, a mai spus Chițac.

Viceprimarul Ionuț Rusu a vorbit despre evenimentele din Constanța și Mamaia, organizate în perioada următoare.

„În august sunt 30 de evenimente care se desfășoară în Constanța și Mamaia. În septembrie vom avea nu numai trei competiții sportive internaționale, ci și doua festivaluri de film. De Ziua Marinei va invităm la Kimaro, JazzUp, SEAS, stagiunea Estivală a Teatrului Oleg Danovski și alte evenimente care se desfășoară inclusiv pe plajă”, a spus Rusu.

V.I. P.I.

1 COMENTARIU

  1. 100E pe camera si la 100lei, pe locul de parcare. Domnule primar, ne-ai pacalit pe noi constantenii, nu mai pacali si turistii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.